Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

I to će proći - O životnim promenama, krizama i nadi

I to će proći - O životnim promenama, krizama i nadi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Julia Samuel


ISBN:

978-86-6423-071-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B8688

Broj strana:

381

Težina:

600 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

40,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Kako se osećamo i kako se prilagođavamo pri velikim životnim promenama? Kako životne promene stavljaju na probu naša uverenja i stavove koje smo uzimali zdravo za gotovo? Zašto nas više pogađaju načini na koje se promene događaju od samih promena? Kako razmišljamo o životnim promenama i kako im se opiremo i da li smo uopšte stvoreni da se prilagođavamo? Zašto nas zbunjuje reč penzija? Kako prihvatiti otkaz, razvod, tešku bolest, povratak sa porodiljskog, rodnu neopredeljenost…? Kako nam pri tome može pomoći saznanje i to će proći?

Nije lako prihvatiti životne promene pa čak ni uz utešno saznanje i to će proći, ali je jako važno razumeti sebe u svakoj fazi života i da u vreme ključnih životnih promena ne budemo samodestruktivni već saosećajni prema sebi. Svaki sledeći korak u prirodnom životnom toku treba da učinimo sa malo više radosti, jasnoće, samopouzdanja i, naravno, nade, kao i uz saznanje i to će proći.

JEDINA IZVESNOST JE DOLAZAK PROMENA

- Porodični odnosi: nevestina majka, novopečeni očevi, zaposlena majka, bake i dede…
- Ljubav: brak, vanbračne veze, ljubav u sedamdeset i trećoj, razvod i nova ljubav, preljuba…
- Posao: prvi posao, povratak sa porodiljskog, otkaz, odlazak u penziju, život nakon karijere…
- Zdravlje: bolest u porodici, menopauza, samohrani otac i kancer, preživeti KOVID-19, starenje…
- Identitet: „izlazak iz ormara“, rodna neopredeljenost, migracije, društvene mreže i identitet…
- Osam stubova snage za vreme promene: odnos prema sebi i drugima, upravljanje emocijama, vreme, um / telo, granice, struktura i fokusiranje.
KAKO DA RAZUMEMO SEBE U SVAKOJ ŽIVOTNOJ FAZI?

Kroz inspirativne priče autorka preispituje snagu koja dolazi od načina prihvatanja životnih promena.

  • Originalni naziv: This too shall pass
  • Prevodilac: Milan Đurišić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kako se osećamo i kako se prilagođavamo pri velikim životnim promenama? Kako životne promene stavljaju na probu naša uverenja i stavove koje smo uzimali zdravo za gotovo? Zašto nas više pogađaju načini na koje se promene događaju od samih promena? Kako razmišljamo o životnim promenama i kako im se opiremo i da li smo uopšte stvoreni da se prilagođavamo? Zašto nas zbunjuje reč penzija? Kako prihvatiti otkaz, razvod, tešku bolest, povratak sa porodiljskog, rodnu neopredeljenost…? Kako nam pri tome može pomoći saznanje i to će proći? Nije lako prihvatiti životne promene pa čak ni uz utešno saznanje i to će proći, ali je jako važno razumeti sebe u svakoj fazi života i da u vreme ključnih životnih promena ne budemo samodestruktivni već saosećajni prema sebi. Svaki sledeći korak u prirodnom životnom toku treba da učinimo sa malo više radosti, jasnoće, samopouzdanja i, naravno, nade, kao i uz saznanje i to će proći. JEDINA IZVESNOST JE DOLAZAK PROMENA - Porodični odnosi: nevestina majka, novopečeni očevi, zaposlena majka, bake i dede… - Ljubav: brak, vanbračne veze, ljubav u sedamdeset i trećoj, razvod i nova ljubav, preljuba… - Posao: prvi posao, povratak sa porodiljskog, otkaz, odlazak u penziju, život nakon karijere… - Zdravlje: bolest u porodici, menopauza, samohrani otac i kancer, preživeti KOVID-19, starenje… - Identitet: „izlazak iz ormara“, rodna neopredeljenost, migracije, društvene mreže i identitet… - Osam stubova snage za vreme promene: odnos prema sebi i drugima, upravljanje emocijama, vreme, um / telo, granice, struktura i fokusiranje. KAKO DA RAZUMEMO SEBE U SVAKOJ ŽIVOTNOJ FAZI? Kroz inspirativne priče autorka preispituje snagu koja dolazi od načina prihvatanja životnih promena.

Dodatne informacije

Izdavač Psihopolis institut
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter