Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Mort

Mort

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Teri Pračet


ISBN:

86-7436-002-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0003

Broj strana:

294

Težina:

404 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Smrt dolazi po svakog od nas. Kada je došla po Morta, ponudila mu je posao.

Pošto je dobio uvjeravanja da nije neophodno da bude mrtav, Mort je prihvatio. Međutim, uskoro će otkriti da romantične čežnje ne idu uz odgovornosti koje nosi šegrtovanje kod Smrti ...


ČETVRTI ROMAN O DISKSVETU

Terija Pračeta prozvali su Daglas Adams epske fantastike. U smislu da obojica parodiraju aspekte SF-a, ovo je tačno, ali Pračetove knjige svježije su od Adamsovih, imaju više zapleta, smješnije su...
Ima li još nešto što bi trebalo da znate prije nego što krenete i kupite ovu knjigu?

Džon Volas, Vector

Priča o tome šta se dešava kada Smrt odluči da uzme šegrta pretvara se u nezadrživu bujicu komedije, satire, ironije i neodoljivo humorističko djelo koje kombinuje ledene komadiće cinizma s iskricama istinske osećajnosti. Pojavljujući se zadihan iz dubina ove preširoke metafore, ponizno proglašavam ovu knjigu vrlo inteligentnom i duhovitom.

Sajmon Mekkalou, British Fantasy Newsletter

Mort predstavlja istoimenog glavnog junaka, mladića čije srce možda jeste na mjestu, ali njegov ostatak uglavnom nije. Njegovo pojavljivanje na lokalnoj berzi rada predstavlja potpuni promašaj sve dok se ne pojavi određeni mitski arhetip... Naravno, stvari kreću naopako na impozantan način... Otkačenost i šarm leže u pripovedanju. Pračet daje svojim likovima (čak i Smrti) prostora da rastu i mijenjaju se... On previše voli svoje junake da bi zapao u lakorječivost putujućeg komedijaša. Takav entuzijazam održava Disksvet svježim u njegovoj vanvremenskoj apsurdnosti.

Faren Miler, Locus

Ovo je jedna od onih knjiga koje morate pročitati više puta da biste sve pohvatali. Obično ne čitam fantastiku, ali isto tako Pračeta ne bih ni svrstavao u fantastiku. Svrstao bih ga pod odeljak humor, fantastika, duhovitost i avantura kada bi takav odjeljak postojao. Ova knjiga vas neće razočarati.

Tori Džonson, Amazon.

  • Prevodilac: Dejan Papić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 115x180
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Smrt dolazi po svakog od nas. Kada je došla po Morta, ponudila mu je posao. Pošto je dobio uvjeravanja da nije neophodno da bude mrtav, Mort je prihvatio. Međutim, uskoro će otkriti da romantične čežnje ne idu uz odgovornosti koje nosi šegrtovanje kod Smrti ... ČETVRTI ROMAN O DISKSVETU Terija Pračeta prozvali su Daglas Adams epske fantastike. U smislu da obojica parodiraju aspekte SF-a, ovo je tačno, ali Pračetove knjige svježije su od Adamsovih, imaju više zapleta, smješnije su... Ima li još nešto što bi trebalo da znate prije nego što krenete i kupite ovu knjigu? Džon Volas, Vector Priča o tome šta se dešava kada Smrt odluči da uzme šegrta pretvara se u nezadrživu bujicu komedije, satire, ironije i neodoljivo humorističko djelo koje kombinuje ledene komadiće cinizma s iskricama istinske osećajnosti. Pojavljujući se zadihan iz dubina ove preširoke metafore, ponizno proglašavam ovu knjigu vrlo inteligentnom i duhovitom. Sajmon Mekkalou, British Fantasy Newsletter Mort predstavlja istoimenog glavnog junaka, mladića čije srce možda jeste na mjestu, ali njegov ostatak uglavnom nije. Njegovo pojavljivanje na lokalnoj berzi rada predstavlja potpuni promašaj sve dok se ne pojavi određeni mitski arhetip... Naravno, stvari kreću naopako na impozantan način... Otkačenost i šarm leže u pripovedanju. Pračet daje svojim likovima (čak i Smrti) prostora da rastu i mijenjaju se... On previše voli svoje junake da bi zapao u lakorječivost putujućeg komedijaša. Takav entuzijazam održava Disksvet svježim u njegovoj vanvremenskoj apsurdnosti. Faren Miler, Locus Ovo je jedna od onih knjiga koje morate pročitati više puta da biste sve pohvatali. Obično ne čitam fantastiku, ali isto tako Pračeta ne bih ni svrstavao u fantastiku. Svrstao bih ga pod odeljak humor, fantastika, duhovitost i avantura kada bi takav odjeljak postojao. Ova knjiga vas neće razočarati. Tori Džonson, Amazon.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter