Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Ekonomski prirodnjak - kako ekonomija objašnjava gotovo sve

Ekonomski prirodnjak - kako ekonomija objašnjava gotovo sve

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-8652-102-747

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3850

Broj strana:

235

Težina:

355 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ekonomija se ne odigrava samo u učionicama ili bankama. Ona je svuda i utiče na sve što radimo i vidimo, od bioskopskog platna do ulica. Ona čak može da objasni neke od najzanimljivijih životnih tajni. Ekonomista Robert Frenk godinama podstiče svoje studente da ekonomijom objasne čudne situacije s kojima se susreću u svakodnevnom životu, od naročitog dizajna proizvoda do hirova seksualne privlačnosti. Ovdje je podijelio najzanimljivija pitanja i ekonomske principe kojima se objašnjavaju kako bi dokazao da mnogi tajanstveni aspekti svakodnevnog života zapravo imaju savršenog (ekonomskog) smisla.

Opčinjavajuće... Pruža odgovore na neke od najšašavijih životnih zagonetki. Daily Mail

Objašnjava kako novac uistinu okreće svijet. Independent

Možete se iznova vraćati ovoj knjizi kao švedskom stolu. New York Times

Opčinjavajuće, širi horizonte i veoma zabavno. Stiven Pinker

Bestseler na prvom mijestu liste Sunday Timesa Otkrijte odgovore na mnoge svakodnevne misterije Zašto se mlijeko prodaje u pravougaonoj ambalaži, a osviježavajući napici u cilindričnoj? Zašto prodavnice koje rade dvadeset četiri sata imaju brave? Zašto su smeđa jaja skuplja od bijelih? Zašto se upali lampica kada otvorite vrata frižidera, ali ne i zamrzivača? Zašto kamikaze nose kacige?

Odgovor je jednostavan: ekonomija.

  • Originalni naziv: The Economic Naturalist...
  • Prevodilac: Eli Gilić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ekonomija se ne odigrava samo u učionicama ili bankama. Ona je svuda i utiče na sve što radimo i vidimo, od bioskopskog platna do ulica. Ona čak može da objasni neke od najzanimljivijih životnih tajni. Ekonomista Robert Frenk godinama podstiče svoje studente da ekonomijom objasne čudne situacije s kojima se susreću u svakodnevnom životu, od naročitog dizajna proizvoda do hirova seksualne privlačnosti. Ovdje je podijelio najzanimljivija pitanja i ekonomske principe kojima se objašnjavaju kako bi dokazao da mnogi tajanstveni aspekti svakodnevnog života zapravo imaju savršenog (ekonomskog) smisla. Opčinjavajuće... Pruža odgovore na neke od najšašavijih životnih zagonetki. Daily Mail Objašnjava kako novac uistinu okreće svijet. Independent Možete se iznova vraćati ovoj knjizi kao švedskom stolu. New York Times Opčinjavajuće, širi horizonte i veoma zabavno. Stiven Pinker Bestseler na prvom mijestu liste Sunday Timesa Otkrijte odgovore na mnoge svakodnevne misterije Zašto se mlijeko prodaje u pravougaonoj ambalaži, a osviježavajući napici u cilindričnoj? Zašto prodavnice koje rade dvadeset četiri sata imaju brave? Zašto su smeđa jaja skuplja od bijelih? Zašto se upali lampica kada otvorite vrata frižidera, ali ne i zamrzivača? Zašto kamikaze nose kacige? Odgovor je jednostavan: ekonomija.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter