Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

HTML 4 za neupućene

HTML 4 za neupućene

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7555-096-0

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3469

Broj strana:

412

Težina:

521 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

45,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dva su pristupa izradi WEB strana. Prvi, lakši, koristeći WYSIWYG editore, kao recimo Front Page Editor. Drugi je pisajući HTML kod strane. Prvim načinom vrjeme pravljenja prezentacije je vrlo kratko, ali je krajnji proizvod, kao i uvjek kad je masovna proizvodnja u pitanju, tipski, neiventivan, a i iskreno slabo zavistan od vaše volje. Drugi je način pravi, a za pravi način vam je potrebno i pravo znanje.

HTML4 za neupućene je savršen izbor.
U ovoj knjizi možete naći:

- sve o funkcionisanju WWW-a i njegovom značaju,

- sve o HTML4 jeziku sa detaljnim objašnjenjem svih HTML4 tagova,

- dobro objašnjene napredne HTML4 tehnike (tabele, forme, mapa, navigaciona pomagala,...)

- objašnjenja, šta staviti, a šta nikako ne stavit na WEB stranu i najzad,

- CD sa kompletnim tekstom knjige (na engleskom jeziku) uz dodatno poglavlje o postavljanju WEB prezentacije, CGI-u , DHTML-u i još po nečemu.

Na CD-u se pored teksta nalaze i funkcionalne razvojne verzije softwera za pravljenje WEB strana:

1. Allaire HomeSite 3.0 - vodeći svjetski HTML editor,

2. Symantec Net Objects Fusion 2.0.2 - odličan WYSWYG softver za razvijanje WEB strana

3. Adobe Page Mill 2.0 - Adobe-ova verzija editora

4. Site Check - proverava hipertexualne veze unutar sajta

5. Symantec Visual Page - HTML editor

Ono što ovu knjigu čini jedinstvenom je pristup problemu izučavanja jezika HTML4. To što se na početku pretpostavlja da znate samo da upalite kompijuter i koristite miš ne znači da je knjiga jednostavna. Ogromna količina pravih informacija je prezentovana na narednih 350 strana. Poslije čitanja znaćete sve i biti pravi stručnjak za WEB.

Dužna i jedinstvena pažnja je posvećena samom WEB dizajnu. Naćićete stotine praktičnih savjeta o tome šta i kako uraditi sa dizajnerske strane, te ćete biti sposobni da pravite prezentacije koje ne samo da su dobre, lijepe i funkcionalne , već i privlačne za druge ljude. Prateći instrukcije iz knjige vaš sajt nikada neće biti usamljen. Goste ćete uvjek imati.

  • Originalni naziv: HTML 4 For Dummies
  • Izdanje: 1
  • Godina: 1998
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 168x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dva su pristupa izradi WEB strana. Prvi, lakši, koristeći WYSIWYG editore, kao recimo Front Page Editor. Drugi je pisajući HTML kod strane. Prvim načinom vrjeme pravljenja prezentacije je vrlo kratko, ali je krajnji proizvod, kao i uvjek kad je masovna proizvodnja u pitanju, tipski, neiventivan, a i iskreno slabo zavistan od vaše volje. Drugi je način pravi, a za pravi način vam je potrebno i pravo znanje. HTML4 za neupućene je savršen izbor. U ovoj knjizi možete naći: - sve o funkcionisanju WWW-a i njegovom značaju, - sve o HTML4 jeziku sa detaljnim objašnjenjem svih HTML4 tagova, - dobro objašnjene napredne HTML4 tehnike (tabele, forme, mapa, navigaciona pomagala,...) - objašnjenja, šta staviti, a šta nikako ne stavit na WEB stranu i najzad, - CD sa kompletnim tekstom knjige (na engleskom jeziku) uz dodatno poglavlje o postavljanju WEB prezentacije, CGI-u , DHTML-u i još po nečemu. Na CD-u se pored teksta nalaze i funkcionalne razvojne verzije softwera za pravljenje WEB strana: 1. Allaire HomeSite 3.0 - vodeći svjetski HTML editor, 2. Symantec Net Objects Fusion 2.0.2 - odličan WYSWYG softver za razvijanje WEB strana 3. Adobe Page Mill 2.0 - Adobe-ova verzija editora 4. Site Check - proverava hipertexualne veze unutar sajta 5. Symantec Visual Page - HTML editor Ono što ovu knjigu čini jedinstvenom je pristup problemu izučavanja jezika HTML4. To što se na početku pretpostavlja da znate samo da upalite kompijuter i koristite miš ne znači da je knjiga jednostavna. Ogromna količina pravih informacija je prezentovana na narednih 350 strana. Poslije čitanja znaćete sve i biti pravi stručnjak za WEB. Dužna i jedinstvena pažnja je posvećena samom WEB dizajnu. Naćićete stotine praktičnih savjeta o tome šta i kako uraditi sa dizajnerske strane, te ćete biti sposobni da pravite prezentacije koje ne samo da su dobre, lijepe i funkcionalne , već i privlačne za druge ljude. Prateći instrukcije iz knjige vaš sajt nikada neće biti usamljen. Goste ćete uvjek imati.

Dodatne informacije

Izdavač Mikro knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter