Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Hrvatski školski pravopis

Hrvatski školski pravopis

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-40026-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

N1055

Broj strana:

164

Težina:

483 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,90 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Hrvatski školski pravopis vrlo je uspio pokušaj da se zadovolji velika potreba naše prosvjete, a i svega kulturnoga života jer takav priručnik, tanak i pregledan, u kojem se svatko lako snalazi, neće biti koristan samo učenicima, iako je upravo njima najpotrebniji.

...Hrvatski školski pravopis pokušaj je da se cjelovit sustav hrvatskih pravopisnih pravila prikaže sažeto, u tankom svesku, i to tako da bude pristupačan učenicima i da svakomu tko ga pozorno proradi posreduje dobru pravopisnu izobrazbu. ... Posebno se valja osvrnuti na to kako se ta rješenja, prihvatljiva i dobra kakva jesu, u Školskom pravopisu predstavljaju, tumače i prenose učenicima. Priručnik odgovara toj svrsi i opsegom i organizacijom sadržaja i svim drugim preduvjetima uporabljivosti. Posebno, međutim, valja istaknuti samu formulaciju pravila. U njima je, kako mi se čini, izvrsno pogođen omjer teoretske egzaktnosti i pragmatičke opuštenosti. Prikaz sustava pravopisnih pravila apstraktno je i precizno zasnovan... ...

U Školskom su pravopisu pravila ustrojena prema praksi koja se u nas već uobičajila. U cjelini su vrlo pregledna i nigdje ne prenaprežu čitateljevu pozornost.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Hrvatski školski pravopis vrlo je uspio pokušaj da se zadovolji velika potreba naše prosvjete, a i svega kulturnoga života jer takav priručnik, tanak i pregledan, u kojem se svatko lako snalazi, neće biti koristan samo učenicima, iako je upravo njima najpotrebniji. ...Hrvatski školski pravopis pokušaj je da se cjelovit sustav hrvatskih pravopisnih pravila prikaže sažeto, u tankom svesku, i to tako da bude pristupačan učenicima i da svakomu tko ga pozorno proradi posreduje dobru pravopisnu izobrazbu. ... Posebno se valja osvrnuti na to kako se ta rješenja, prihvatljiva i dobra kakva jesu, u Školskom pravopisu predstavljaju, tumače i prenose učenicima. Priručnik odgovara toj svrsi i opsegom i organizacijom sadržaja i svim drugim preduvjetima uporabljivosti. Posebno, međutim, valja istaknuti samu formulaciju pravila. U njima je, kako mi se čini, izvrsno pogođen omjer teoretske egzaktnosti i pragmatičke opuštenosti. Prikaz sustava pravopisnih pravila apstraktno je i precizno zasnovan... ... U Školskom su pravopisu pravila ustrojena prema praksi koja se u nas već uobičajila. U cjelini su vrlo pregledna i nigdje ne prenaprežu čitateljevu pozornost.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter