Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Hram i loža

Hram i loža

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-84091-54-X

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K1429

Broj strana:

278

Težina:

392 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Treći nastavak Svete krvi, svetog grala, koji baca svjetlo na Templare i njihovu vezu sa Masonima, koji su centralna tema knjige.

Ova knjiga sadrži mnogo neverovatnih podataka koje se po prilično razlikuju od standardnih ustaljenih obrazaca koje poznaje istorija.

...Slobodno zidarstvo je u Britaniji tokom nekoliko poslednjih godina postalo ne samo omiljena tema razgovora, već i cijenjeni predmet rasprava. Nadmetanje u hajci na masone zaista obećava da se razvije u pravi pravcati krvavi sport, nesto slicno hajkama na svestenike u Irskoj...

Iz sadrzaja: Ratnicki monasi – templari; Nestanak templarske flote; Keltska, Skotska i gralske legende; Slobodno zidarstvo – geometrija svetog; Razvoj velike loze itd.

Knjiga je bogato ilustrovana.

Ova knjiga se ne bavi ulogom i aktivnostima, stvarnim ili zamišljenim, slobodnog zidarstva u savremenom društvu, niti predstavlja pokušaj ispitivanja osnovanosti tvrdnji o zaveri ili korupciji. Ovo, razumije se, nije ni odbrana slobodnog zidarstva. Mi sami nismo masoni, pa nemamo nikakvih ličnih interesa da tu ustanovu oslobađamo optužbi što su protiv nje podignute. Naše je usmerenje u potpunosti istoričarsko. Poduhvatili smo se ulaženja u trag pretečama slobodnog zidarstva, utvrđivanja njegovog istinskog porekla, ocrtavanja prikaza njegovog razvoja i razrastanja, procene njegovog uticaja na britansku i američku kulturu tokom godina njegovog vlastitog obrazovanja koje je dostiglo vrhunac krajem osamnaestog veka.
Autori

  • Originalni naziv: The temple and the lodge...
  • Prevodilac: Bojana Mićunović
  • Edicija: sveta krv
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Treći nastavak Svete krvi, svetog grala, koji baca svjetlo na Templare i njihovu vezu sa Masonima, koji su centralna tema knjige. Ova knjiga sadrži mnogo neverovatnih podataka koje se po prilično razlikuju od standardnih ustaljenih obrazaca koje poznaje istorija. ...Slobodno zidarstvo je u Britaniji tokom nekoliko poslednjih godina postalo ne samo omiljena tema razgovora, već i cijenjeni predmet rasprava. Nadmetanje u hajci na masone zaista obećava da se razvije u pravi pravcati krvavi sport, nesto slicno hajkama na svestenike u Irskoj... Iz sadrzaja: Ratnicki monasi – templari; Nestanak templarske flote; Keltska, Skotska i gralske legende; Slobodno zidarstvo – geometrija svetog; Razvoj velike loze itd. Knjiga je bogato ilustrovana. Ova knjiga se ne bavi ulogom i aktivnostima, stvarnim ili zamišljenim, slobodnog zidarstva u savremenom društvu, niti predstavlja pokušaj ispitivanja osnovanosti tvrdnji o zaveri ili korupciji. Ovo, razumije se, nije ni odbrana slobodnog zidarstva. Mi sami nismo masoni, pa nemamo nikakvih ličnih interesa da tu ustanovu oslobađamo optužbi što su protiv nje podignute. Naše je usmerenje u potpunosti istoričarsko. Poduhvatili smo se ulaženja u trag pretečama slobodnog zidarstva, utvrđivanja njegovog istinskog porekla, ocrtavanja prikaza njegovog razvoja i razrastanja, procene njegovog uticaja na britansku i američku kulturu tokom godina njegovog vlastitog obrazovanja koje je dostiglo vrhunac krajem osamnaestog veka. Autori

    Dodatne informacije

    Izdavač Metaphysica
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter