Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Hotel borg

Hotel borg

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Nikola Leka


ISBN:

978-86-7436-871-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

M0974

Broj strana:

200

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

Slavni dirigent odlučuje da se našali sa svojom publikom i za svoj oproštajni koncert bira krajnje neobično mjesto i vrijeme - malu drevnu crkvu u Rejkjaviku, na Islandu u vrijeme polarne noći. Da šala bude zanimljivija, koncert će pratiti pedeset žitelja Rejkjavika, nasumično odabranih iz telefonskog imenika.

Osim slavnog dirigenta, glavni protagonisti na pozornici i u romanu su hirovita operska solistkinja i dečak-solista željan da proživi uskraćeno detinjstvo. Sve troje su na zalasku karijere i poslije napornih proba povlače se u mali ljupki hotel Borg - toplu oazu usred nestvarnog ostrvskog krajolika - u kom se svako suočava sa sopstvenim životnim izborima i proživljava najdublje intimne i profesionalne krize.

Istovremeno, sreću se islandski ljepotan Aukon Peterson, najpopularniji mladić na ostrvu koji razuzdanim životom pokušava da nadoknadi duboko nezadovoljstvo i odagna strah od samoubistva i skroman i malo čudan, Oskar iz Geteborga, zaljubljenik u muziku koji je propustio maestrov pretposlednji koncert te je odlučio da po svaku cenu ne propusti i oproštajni. S obzirom na način odabira publike, to je gotovo nemoguć poduhvat tim pre što Oskar nema jasan plan.

On i Aukon sklapaju đavolsku opkladu s paklenim ishodom.

Nikola Leka je možda poslednji romantičarski pisac veka. Oservatore Romano

Nikola Leka ima hrabrosti da puca visoko. I ne promašuje. Il Mesađero

Nikola Leka piše onako kako se nekad pisalo: za vječnost. Raduje me što još postoje takvi mladi pisci. Serđo Maldini, pisac

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Slavni dirigent odlučuje da se našali sa svojom publikom i za svoj oproštajni koncert bira krajnje neobično mjesto i vrijeme - malu drevnu crkvu u Rejkjaviku, na Islandu u vrijeme polarne noći. Da šala bude zanimljivija, koncert će pratiti pedeset žitelja Rejkjavika, nasumično odabranih iz telefonskog imenika. Osim slavnog dirigenta, glavni protagonisti na pozornici i u romanu su hirovita operska solistkinja i dečak-solista željan da proživi uskraćeno detinjstvo. Sve troje su na zalasku karijere i poslije napornih proba povlače se u mali ljupki hotel Borg - toplu oazu usred nestvarnog ostrvskog krajolika - u kom se svako suočava sa sopstvenim životnim izborima i proživljava najdublje intimne i profesionalne krize. Istovremeno, sreću se islandski ljepotan Aukon Peterson, najpopularniji mladić na ostrvu koji razuzdanim životom pokušava da nadoknadi duboko nezadovoljstvo i odagna strah od samoubistva i skroman i malo čudan, Oskar iz Geteborga, zaljubljenik u muziku koji je propustio maestrov pretposlednji koncert te je odlučio da po svaku cenu ne propusti i oproštajni. S obzirom na način odabira publike, to je gotovo nemoguć poduhvat tim pre što Oskar nema jasan plan. On i Aukon sklapaju đavolsku opkladu s paklenim ishodom. Nikola Leka je možda poslednji romantičarski pisac veka. Oservatore Romano Nikola Leka ima hrabrosti da puca visoko. I ne promašuje. Il Mesađero Nikola Leka piše onako kako se nekad pisalo: za vječnost. Raduje me što još postoje takvi mladi pisci. Serđo Maldini, pisac

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter