Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Hodočasnici neba i zemlje

Hodočasnici neba i zemlje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Filip David


ISBN:

978-86-521-1138-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4518

Broj strana:

188

Težina:

309 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kraj je petnaestog vijeka. Obruč teških i mračnih vremena steže Španiju koja je sve čvršće i čvršće zarobljena inkvizicijom. Pod izgovorom hrišćanske borbe protiv jeretika, plamen ljudskih lomača gori u sve više poznatih španskih gradova, pa i u Sevilji. Grobovi vjerskih obraćenika se otvaraju da bi se njihove kosti razvejale i zauvijek nestale. U vrijeme kad vrhovni savjet Svete inkvizicije okrutno kažnjava ne samo žive nego i mrtve, glavni junak ovog romana, Seviljac koji je optužen da je proučavao zabranjene mistične knjige, dobija nesvakidašnju šansu. Poslije boravka u zatvoru inkvizicije, dok pored njega gori lomača a svjetina željna prizora smrti izvikuje pogrde, biskup ga u posljednjem trenutku opravlja na „Prelaz preko mora“, svojevrsno hodočašće suštinskog upoznavanja Boga i Božanskog.

Tokom lijepog ali i opasnog putovanja vodom i kopnom po divnim mediteranskim prostranstavima Seviljac sa grupom hodočasnika sreće tajanstveni karavan i djevojku koja traži cvijet što liječi sve bolesti, ali i gusare i opasne zvijeri. I vremenske nepogode umiju da na trenutke ugroze živote hodočasnika. Što više teče radnja ovog uzbudljivog i spoznajno bogatog romana, čiji je autor jedan od najznačajnijih i najuglednijih savremenih srpskih pisaca, jasnije se nameću tri mogućnosti raspleta. Tek ako ne strada tokom samog hodočašća, Seviljac će moći da izabere jednu od dvije odluke: da izbjegne lomaču ili da po cijenu života ostane vjeran svojim ubeđenjima.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kraj je petnaestog vijeka. Obruč teških i mračnih vremena steže Španiju koja je sve čvršće i čvršće zarobljena inkvizicijom. Pod izgovorom hrišćanske borbe protiv jeretika, plamen ljudskih lomača gori u sve više poznatih španskih gradova, pa i u Sevilji. Grobovi vjerskih obraćenika se otvaraju da bi se njihove kosti razvejale i zauvijek nestale. U vrijeme kad vrhovni savjet Svete inkvizicije okrutno kažnjava ne samo žive nego i mrtve, glavni junak ovog romana, Seviljac koji je optužen da je proučavao zabranjene mistične knjige, dobija nesvakidašnju šansu. Poslije boravka u zatvoru inkvizicije, dok pored njega gori lomača a svjetina željna prizora smrti izvikuje pogrde, biskup ga u posljednjem trenutku opravlja na „Prelaz preko mora“, svojevrsno hodočašće suštinskog upoznavanja Boga i Božanskog. Tokom lijepog ali i opasnog putovanja vodom i kopnom po divnim mediteranskim prostranstavima Seviljac sa grupom hodočasnika sreće tajanstveni karavan i djevojku koja traži cvijet što liječi sve bolesti, ali i gusare i opasne zvijeri. I vremenske nepogode umiju da na trenutke ugroze živote hodočasnika. Što više teče radnja ovog uzbudljivog i spoznajno bogatog romana, čiji je autor jedan od najznačajnijih i najuglednijih savremenih srpskih pisaca, jasnije se nameću tri mogućnosti raspleta. Tek ako ne strada tokom samog hodočašća, Seviljac će moći da izabere jednu od dvije odluke: da izbjegne lomaču ili da po cijenu života ostane vjeran svojim ubeđenjima.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter