Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Hobit sa komentarima

Hobit sa komentarima

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7560-064-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M2117

Broj strana:

385

Težina:

650 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

34,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Za čitaoce širom svijeta, Hobit predstavlja ulaznicu u čarobni svijet Srednje zemlje, postojbinu vilenjaka, čarobnjaka, patuljaka, bauka, zmajeva, orki i ostalih bića opisanih u Gospodaru prstenova i Silmarilionu.

Iznova proširen i potpuno redizajniran, Hobit sa komentarima Daglasa A. Andersona daje najdetaljnije i konačne odgovore na pitanja o izvorima, junacima i mjestima pomenutim u Tolkinovom klasiku za sva vremena. Sa Andersonovim bilješkama i originalnim tekstom priče koji je u cijelosti restauriran i ispravljen, integrisano je preko 150 ilustracija, vizuelnih interpretacija Hobita, specifičnih za brojne kulture koje su upoznale Srednju zemlju i čiji su je čitaoci zavoljeli. Tolkinovi originalni crteži, mape i kolor slike su takođe u knjizi, što sve zajedno čini pravu raskoš raznovrsnih informacija.
Hobit sa komentarima otkriće nam kako je Tolkin pisao, šta je sve na njega uticalo i šta ga je interesovalo, te kako se sve to odražava na detalje iz Srednje zemlje. Ova knjiga daje dragocjen pregled Tolkinovog života, istorijat objavljivanja Hobita i objašnjava kako se svaki aspekt ove priče uklapa u ostatak Tolkinovog izmaštanog svijeta. Ovdje možemo saznati kako je Golumov lik modifikovan da odgovara pravoj prirodi Jedinog prstena i pročitati kompletan tekst Pohoda na Erebor, Gandalfovu priču o tome kako je uspio da pripremi ekspediciju na Erebor i pošalje Bilba s patuljcima. Anderson takođe pronalazi vrlo smislene i često iznenađujuće veze sa našim svijetom današnjice i književnom istorijom - od Beovulfa do Čudesne zemlje snergova, od Braće Grim do K. S. Luisa.

  • Originalni naziv: The Hobit
  • Prevodilac: Meri Milišić, Milan Milišić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Za čitaoce širom svijeta, Hobit predstavlja ulaznicu u čarobni svijet Srednje zemlje, postojbinu vilenjaka, čarobnjaka, patuljaka, bauka, zmajeva, orki i ostalih bića opisanih u Gospodaru prstenova i Silmarilionu. Iznova proširen i potpuno redizajniran, Hobit sa komentarima Daglasa A. Andersona daje najdetaljnije i konačne odgovore na pitanja o izvorima, junacima i mjestima pomenutim u Tolkinovom klasiku za sva vremena. Sa Andersonovim bilješkama i originalnim tekstom priče koji je u cijelosti restauriran i ispravljen, integrisano je preko 150 ilustracija, vizuelnih interpretacija Hobita, specifičnih za brojne kulture koje su upoznale Srednju zemlju i čiji su je čitaoci zavoljeli. Tolkinovi originalni crteži, mape i kolor slike su takođe u knjizi, što sve zajedno čini pravu raskoš raznovrsnih informacija. Hobit sa komentarima otkriće nam kako je Tolkin pisao, šta je sve na njega uticalo i šta ga je interesovalo, te kako se sve to odražava na detalje iz Srednje zemlje. Ova knjiga daje dragocjen pregled Tolkinovog života, istorijat objavljivanja Hobita i objašnjava kako se svaki aspekt ove priče uklapa u ostatak Tolkinovog izmaštanog svijeta. Ovdje možemo saznati kako je Golumov lik modifikovan da odgovara pravoj prirodi Jedinog prstena i pročitati kompletan tekst Pohoda na Erebor, Gandalfovu priču o tome kako je uspio da pripremi ekspediciju na Erebor i pošalje Bilba s patuljcima. Anderson takođe pronalazi vrlo smislene i često iznenađujuće veze sa našim svijetom današnjice i književnom istorijom - od Beovulfa do Čudesne zemlje snergova, od Braće Grim do K. S. Luisa.

Dodatne informacije

Izdavač Solaris
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter