Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Sobno bilje

Sobno bilje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-173-666-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K2108

Broj strana:

255

Težina:

950 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

59,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Prvi je dojam da se vrlo malo toga promijenilo od vremena kada je ovaj priručnik prvi put objavljen, 1980. godine. Bršljan, tradeskancija, monstera, palme i fikus i dalje se koriste za lisnatu podlogu, dok su afričke ljubice popularne zbog obilne cvatnje kroz cijelu godinu. Od sobnih biljaka koje uljepšavaju naše prostore u božično vrijeme vodeća mjesta još uvijek zauzimaju božična zvijezda, azaleja, zimska trešnja i ciklama.

No stvarnost je posve drukčija: mnogo je promjena i novosti u svijetu sobnih biljaka. Dok su se prije dvadesetak godina orhideje smatrale vrstama koje uspješno mogu uzgajati samo stručnjaci, danas su na tržištu kultivari koje svaki ljubitelj cvijeća može, uz malo truda, uzgojiti. Mnogo novih sobnih biljaka pojavilo se na tržištu tijekom 1980-ih i u ranim 1990-ima. Danas su vrlo tražene kalanhoja, sobna krizantema, tilandsija, žalosna smokva i nefrofepis, a mika-nia, Radermachera, Leea i liziantus dospjele su na police trgovina prije nego na stranice specijaliziranih priručnika za ljubitelje sobnog bilja. Sve je veća potražnja za sobnim biljkama, a ponuda u trgovinama sporo se mijenja. Današnji ljubitelji sobnog bilja kupuju više cvatućih lončanica nego lisnatih, što je novost, a više je mlađih kupaca starosne dobi između dvadeset i trideset godina nego onih između četrdeset pet i pedeset pet godina. Mijenja se i odnos ljubitelja prema sobnom bilju - sve više ih radije kupuje oku privlačne, kratkoživuće biljke nego ever-grine koji u kućnom uzgoju mogu doživjeti mnoge godine. Tijekom 1980-ih otkriveno je da vrste scindapsus, klorofit, bršljan, spatifilum, krizanterna i aloja vrlo djelotvorno pročišćavaju zrak.

  • Originalni naziv: The House Plant Expert...
  • Prevodilac: Antonija Staničić - Vrdoljak
  • Izdanje: 1
  • Godina: 1997
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 190x245
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Prvi je dojam da se vrlo malo toga promijenilo od vremena kada je ovaj priručnik prvi put objavljen, 1980. godine. Bršljan, tradeskancija, monstera, palme i fikus i dalje se koriste za lisnatu podlogu, dok su afričke ljubice popularne zbog obilne cvatnje kroz cijelu godinu. Od sobnih biljaka koje uljepšavaju naše prostore u božično vrijeme vodeća mjesta još uvijek zauzimaju božična zvijezda, azaleja, zimska trešnja i ciklama. No stvarnost je posve drukčija: mnogo je promjena i novosti u svijetu sobnih biljaka. Dok su se prije dvadesetak godina orhideje smatrale vrstama koje uspješno mogu uzgajati samo stručnjaci, danas su na tržištu kultivari koje svaki ljubitelj cvijeća može, uz malo truda, uzgojiti. Mnogo novih sobnih biljaka pojavilo se na tržištu tijekom 1980-ih i u ranim 1990-ima. Danas su vrlo tražene kalanhoja, sobna krizantema, tilandsija, žalosna smokva i nefrofepis, a mika-nia, Radermachera, Leea i liziantus dospjele su na police trgovina prije nego na stranice specijaliziranih priručnika za ljubitelje sobnog bilja. Sve je veća potražnja za sobnim biljkama, a ponuda u trgovinama sporo se mijenja. Današnji ljubitelji sobnog bilja kupuju više cvatućih lončanica nego lisnatih, što je novost, a više je mlađih kupaca starosne dobi između dvadeset i trideset godina nego onih između četrdeset pet i pedeset pet godina. Mijenja se i odnos ljubitelja prema sobnom bilju - sve više ih radije kupuje oku privlačne, kratkoživuće biljke nego ever-grine koji u kućnom uzgoju mogu doživjeti mnoge godine. Tijekom 1980-ih otkriveno je da vrste scindapsus, klorofit, bršljan, spatifilum, krizanterna i aloja vrlo djelotvorno pročišćavaju zrak.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter