Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

Naše gljive

Naše gljive

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-515-0277-7

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9066

Broj strana:

245

Težina:

484 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Naše Gljive autora Milenka Martića, sadrži poglavlja u okviru kojih obuhvata:
- Gljive naših krajeva koje najčešće susrećemo, vjerno fotografisane, propraćene kvalitetnim tekstom opisa, periodom rasta i ocjenom kvaliteta gljiva u ishrani:
- Gljive u domaćoj ishrani i
- Gljive u inostranoj kuhinji.

U prvom dijelu “Naše gljive” dat je pregled 782 vrste gljiva: jestivih, nejestivih, otrovnih i smrtno otrovnih.
Pregled sadrži najčešće upotrebljavan naziv gljive sa kratkim, preciznim karakteristikama koje čine opis raspoznavanja.

Autor je vjernom i kvalitetnom fotografijom prikazao svoja dugogodišnja istraživanja u ovoj oblasti i kao ogroman doprinos o brojnim vrstama gljiva, koje se mogu evidentirati u našem okruženju.
Drugi dio „spremanje gljiva” sadrži poglavlja obrade gljiva u domaćoj i inostranoj kuhinji sa provjerenim kulinarskim iskustvima prema vrstama gljiva. Recepti u kratkim crtama – opisima, daju mogućnost izbora čitaocu da od najjednostavnijih do pravih specijaliteta napravi adekvatan izbor.

  • Izdanje: 4
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 125x170
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Naše Gljive autora Milenka Martića, sadrži poglavlja u okviru kojih obuhvata: - Gljive naših krajeva koje najčešće susrećemo, vjerno fotografisane, propraćene kvalitetnim tekstom opisa, periodom rasta i ocjenom kvaliteta gljiva u ishrani: - Gljive u domaćoj ishrani i - Gljive u inostranoj kuhinji. U prvom dijelu “Naše gljive” dat je pregled 782 vrste gljiva: jestivih, nejestivih, otrovnih i smrtno otrovnih. Pregled sadrži najčešće upotrebljavan naziv gljive sa kratkim, preciznim karakteristikama koje čine opis raspoznavanja. Autor je vjernom i kvalitetnom fotografijom prikazao svoja dugogodišnja istraživanja u ovoj oblasti i kao ogroman doprinos o brojnim vrstama gljiva, koje se mogu evidentirati u našem okruženju. Drugi dio „spremanje gljiva” sadrži poglavlja obrade gljiva u domaćoj i inostranoj kuhinji sa provjerenim kulinarskim iskustvima prema vrstama gljiva. Recepti u kratkim crtama – opisima, daju mogućnost izbora čitaocu da od najjednostavnijih do pravih specijaliteta napravi adekvatan izbor.

Dodatne informacije

Izdavač Prometej
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter