Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Gljive - šumsko bogatstvo Bosne i Hercegovine

Gljive - šumsko bogatstvo Bosne i Hercegovine

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-41-275-2

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K3659

Broj strana:

299

Težina:

580 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

40,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Za mnoge naše građene svijet gljiva je još uvijek samo čaroban i nedodirljiv dar prirode. Sad je pred nama knjiga Gosp. Hajrudina Rudija Hasnbegovića: GLJIVE šumsko bogatstvo Bosne i Hercegovine koji, kao istinski zaljubljenik prirode, govori o tom čarobnom svijetu na sebi svojstven način, kao čovjek koji je upoznao tajne ovog svijeta i koji želi da ih otkrije i ponovo doživi, ali sada i da podijeli sa drugim ljubiteljima prirode. Rječnik autora je neobičan - prisan, običan govor kojim razbija strah onih koji možda još uvijek vjeruju u nedodirljivost ovog svijeta živih organizama. Rudi hvali gljive ističući njihove brojne vrijednosti jednako za čovjeka i kao komponente prirodnih ekosistema, ali i opominje, s razlogom: ... u prirodi treba upoznati prvo otrovne gljive, a onda brati jestive da biste zaštitili svoj i tuđe živote Knjigu posvećuje svim zaštitarima i ljubiteljima prirode, šumarima, biolozima, planinarima i gljivarima. Dobro je što su ova iskustva zapisana jer će koristiti mnogim, a vjerujem i podstaći druge da istražuju ovaj svijet živih organizama.

Kroz cijelu knjigu se provlači autorovo osobno iskustvo u pogledu poznavanja gljiva i njihove raznolike kulinarske upotrebne vrijednosti.

Knjiga sadrži vodič branja, uzgoja i pripremanja gljiva, takođe i mapu Sarajeva sa minskim i sigurnim lokacijama.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 125x220
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Za mnoge naše građene svijet gljiva je još uvijek samo čaroban i nedodirljiv dar prirode. Sad je pred nama knjiga Gosp. Hajrudina Rudija Hasnbegovića: GLJIVE šumsko bogatstvo Bosne i Hercegovine koji, kao istinski zaljubljenik prirode, govori o tom čarobnom svijetu na sebi svojstven način, kao čovjek koji je upoznao tajne ovog svijeta i koji želi da ih otkrije i ponovo doživi, ali sada i da podijeli sa drugim ljubiteljima prirode. Rječnik autora je neobičan - prisan, običan govor kojim razbija strah onih koji možda još uvijek vjeruju u nedodirljivost ovog svijeta živih organizama. Rudi hvali gljive ističući njihove brojne vrijednosti jednako za čovjeka i kao komponente prirodnih ekosistema, ali i opominje, s razlogom: ... u prirodi treba upoznati prvo otrovne gljive, a onda brati jestive da biste zaštitili svoj i tuđe živote Knjigu posvećuje svim zaštitarima i ljubiteljima prirode, šumarima, biolozima, planinarima i gljivarima. Dobro je što su ova iskustva zapisana jer će koristiti mnogim, a vjerujem i podstaći druge da istražuju ovaj svijet živih organizama. Kroz cijelu knjigu se provlači autorovo osobno iskustvo u pogledu poznavanja gljiva i njihove raznolike kulinarske upotrebne vrijednosti. Knjiga sadrži vodič branja, uzgoja i pripremanja gljiva, takođe i mapu Sarajeva sa minskim i sigurnim lokacijama.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter