Detalji
Džejmi Oliver i njegove kolege sa FoodTube kanala napravili su sjajne mini-kuhare koji sadrže recepte za najpopularnija i najkorisnija jela.
Džejmijev italijanski mentor, kuhar Đenaro Kontaldo, sprema, kuha i jede pastu preko pedeset godina. Ova divna knjiga će, pomoću jednostavnih, sezonskih recepata, kao i svih osnova koje je neophodno znati, transformisati način na koji kuhate tjesteninu.
Ovaj sjajni priručnik sadrži 50 recepata za omiljenu italijansku, a to je, naravno, tjestenina! Tjestenina je osnova italijanske kuhinje i većina tradicionalnih italijanskih porodica konzumira je bar jednom dnevno.
Čar tjestenine leži u tome što se sprema brzo, jednostavno i na razne načine - od jednostavnih sosova s paradajzom, kojima se samo preliju špagete, do ragua koji se kuvaju satima i jela iz peći. Može biti izuzetno lagana, ali i veoma bogata, u zavisnosti od godišnjeg doba i vašeg budžeta. Recepti u ovom kuvaru su razvrstani po godišnjim dobima - ako se rukovodite ovom filozofijom, jela će vam biti ukusnija i hranljivija.
Uz recepte u ovoj knjizi, na kanalu Fud tjub možete pronaći Đenarove video-snimke i još mnogo njegovih recepata i ideja za tjestenine. Gledajte, kuhajte i uživajte!