Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Ruže

Ruže

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-173-836-X

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K2109

Broj strana:

144

Težina:

600 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

49,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U Vodiču kroz ruže naći ćete podatke o važnim svojstvima mnogih ruža, zajedno s općim procjenama njihove vrijednosti za korištenje u vrtu ili na izložbama. Postoje dva važna obilježja tih 388 opisa. Prije svega, nije se nastojalo navesti najbolje ruže. One odabrane birane su samo na osnovi svoje omiljenosti i mogućnosti pronalaženja u vrtnim centrima, prodavaonicama, katalozima i njihovoj omiljenosti i pouzdanome izboru pod vodstvom društva Royal National Rose Society.

Drugo, izbjegnuti su tzv. kataloški tipovi opisa. Navedena su loša, kao i ona dobra svojstva, pa u nekim slučajevima ima više nedostataka nego prednosti.

Osim podataka o varijetetu, nude se savjeti o sadnji (5.poglavlje), održavanju (6. poglavlje), te prevenciji i obuzdavanju bolesti i štetnika (7. poglavlje). Za neke je vrtlare ruža više od lijepoga cvijeta - to je vrlo zanimljiv hobi. Oni će u 8. poglavlju naći specijaliziranije podatke o temama kao što su razmnožavanje i izlaganje te o ružičnjacima koji se mogu posjetiti. Prizor koji stvaraju ruže tih hobista često je spektakularan, ali upamtite da cvijet u vrtu početnika miriše baš kao i njegov dvojnik u vrtovima stručnjaka.

  • Originalni naziv: The New Rose Expert
  • Prevodilac: Irena Biličić
  • Izdanje: 3
  • Godina: 1996
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 190x245
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

U Vodiču kroz ruže naći ćete podatke o važnim svojstvima mnogih ruža, zajedno s općim procjenama njihove vrijednosti za korištenje u vrtu ili na izložbama. Postoje dva važna obilježja tih 388 opisa. Prije svega, nije se nastojalo navesti najbolje ruže. One odabrane birane su samo na osnovi svoje omiljenosti i mogućnosti pronalaženja u vrtnim centrima, prodavaonicama, katalozima i njihovoj omiljenosti i pouzdanome izboru pod vodstvom društva Royal National Rose Society. Drugo, izbjegnuti su tzv. kataloški tipovi opisa. Navedena su loša, kao i ona dobra svojstva, pa u nekim slučajevima ima više nedostataka nego prednosti. Osim podataka o varijetetu, nude se savjeti o sadnji (5.poglavlje), održavanju (6. poglavlje), te prevenciji i obuzdavanju bolesti i štetnika (7. poglavlje). Za neke je vrtlare ruža više od lijepoga cvijeta - to je vrlo zanimljiv hobi. Oni će u 8. poglavlju naći specijaliziranije podatke o temama kao što su razmnožavanje i izlaganje te o ružičnjacima koji se mogu posjetiti. Prizor koji stvaraju ruže tih hobista često je spektakularan, ali upamtite da cvijet u vrtu početnika miriše baš kao i njegov dvojnik u vrtovima stručnjaka.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter