Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Histološki atlas 6. izdanje

Histološki atlas 6. izdanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-867-478-079-4

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V2313

Broj strana:

362

Težina:

918 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

46,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Osnovna namjera autora Histološkog atlasa bila je da prikažu najvažnija klasična, ali i sasvim savremena saznanja o strukturi ljudskog organizma, počev od supcelularnog nivoa, pa do tkiva i organskih sistema.

Ove informacije su neophodan preduslov za cjelovito sagledavanje složene integracije ćelija i tkiva, kao i osnova za razumijevanje patoloških procesa u različitim oboljenjima.

Budući da je poznavanje biologije ćelije osnova za izučavanje histologije i embriologije, kao i drugih medicinskih disciplina, atlas počinje poglavljem u kome su dati osnovi građe ćelije, uključujući morfologiju i strukturu njenih organela i citoskeleta, građu i modifikacije plazmaleme, ćelijski ciklus i smrt ćelije, strukturne aspekte međusobnog povezivanja ćelija i njihov odnos sa ekstracelularnim matriksom. Brojne elektronskomikroskopske fotografije omogućavaju da se sagledaju navedene strukture i procesi.

Drugi dio atlasa s više od 600 fotomikrogafija u boji obuhvata detaljnu građu osnovnih Tkiva u organizmu, dok se u trećem dijelu, Organski sistemi, prikazuju strukturne osobenosti svih organa i organskih sistema ljudskog tijela. Ova poglavlja obogaćena su takođe elektronskomikroskopskim snimcima osnovnih ćelijskih entiteta pojedinih organa.

  • Izdanje: 6
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x245
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Osnovna namjera autora Histološkog atlasa bila je da prikažu najvažnija klasična, ali i sasvim savremena saznanja o strukturi ljudskog organizma, počev od supcelularnog nivoa, pa do tkiva i organskih sistema. Ove informacije su neophodan preduslov za cjelovito sagledavanje složene integracije ćelija i tkiva, kao i osnova za razumijevanje patoloških procesa u različitim oboljenjima. Budući da je poznavanje biologije ćelije osnova za izučavanje histologije i embriologije, kao i drugih medicinskih disciplina, atlas počinje poglavljem u kome su dati osnovi građe ćelije, uključujući morfologiju i strukturu njenih organela i citoskeleta, građu i modifikacije plazmaleme, ćelijski ciklus i smrt ćelije, strukturne aspekte međusobnog povezivanja ćelija i njihov odnos sa ekstracelularnim matriksom. Brojne elektronskomikroskopske fotografije omogućavaju da se sagledaju navedene strukture i procesi. Drugi dio atlasa s više od 600 fotomikrogafija u boji obuhvata detaljnu građu osnovnih Tkiva u organizmu, dok se u trećem dijelu, Organski sistemi, prikazuju strukturne osobenosti svih organa i organskih sistema ljudskog tijela. Ova poglavlja obogaćena su takođe elektronskomikroskopskim snimcima osnovnih ćelijskih entiteta pojedinih organa.

Dodatne informacije

Izdavač Data Status
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter