Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Himba

Himba

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-266-544-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

K9693

Broj strana:

216

Težina:

280 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Tko ne zna hiniti, ne zna živjeti.
Pariz, 1647. Crni su dani za francusku kraljevinu. Zemlja je već trideset godina u ratu, nameti su iz dana u dan sve veći, narod je na koljenima. Na prijestolju sjedi osmogodišnji dječak, mali Luj XIV., a moć je u rukama njegove majke Ane Austrijske, jednako nevične državnim poslovima. Zato upravlja talijanski kardinal Jules Mazarin, francuski prvi ministar.
No previše je toga što Mazarinu ne ide u korist: prebrzo napredovanje, odviše pronicav um – i prije svega to što nije Francuz. Onih koji ga žele ubiti toliko je da moraju stati u red: to će pokušati učiniti pola francuskog plemstva.
A kako bi zaštitio kraljicu i maloga Luja, kardinal Talijan okružuje se svojim sunarodnjacima, no, začudo, samo od dva soja: bankarima i glazbenicima. Među njima je i Atto Melani, mladi toskanski kastrat, koji u Parizu započinje svoju munjevitu karijeru.
To su dakle mjesto i vrijeme početka nevjerojatne životne pustolovine junaka hit-romana Imprimatur, Secretum, Veritas i Mysterium, čovjeka koji će se uspeti među najpronicavije europske umove i postati prijatelj papa, kneževa i kraljeva te upravljati velikim političkim događajima svojega vremena.
Prepreden ali čista srca, napržit ali oprezan kao zmija, mladi će se Atto u Parizu prepunom spletki naučiti snalaziti u najtajnijim državnim poslovima te ovladati najdragocjenijom od sviju za to potrebnih vještina – himbom, koprenom sačinjenom od časne tame iz koje se ne rađa laž, nego samo mogućnost kratkoga predaha od istine.
Znanje i mašta koje imaju Monaldi i Sorti neusporedivi su.
Le Figaro

  • Originalni naziv: Dissimulazione
  • Prevodilac: Mirna Čubranić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x205
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Tko ne zna hiniti, ne zna živjeti. Pariz, 1647. Crni su dani za francusku kraljevinu. Zemlja je već trideset godina u ratu, nameti su iz dana u dan sve veći, narod je na koljenima. Na prijestolju sjedi osmogodišnji dječak, mali Luj XIV., a moć je u rukama njegove majke Ane Austrijske, jednako nevične državnim poslovima. Zato upravlja talijanski kardinal Jules Mazarin, francuski prvi ministar. No previše je toga što Mazarinu ne ide u korist: prebrzo napredovanje, odviše pronicav um – i prije svega to što nije Francuz. Onih koji ga žele ubiti toliko je da moraju stati u red: to će pokušati učiniti pola francuskog plemstva. A kako bi zaštitio kraljicu i maloga Luja, kardinal Talijan okružuje se svojim sunarodnjacima, no, začudo, samo od dva soja: bankarima i glazbenicima. Među njima je i Atto Melani, mladi toskanski kastrat, koji u Parizu započinje svoju munjevitu karijeru. To su dakle mjesto i vrijeme početka nevjerojatne životne pustolovine junaka hit-romana Imprimatur, Secretum, Veritas i Mysterium, čovjeka koji će se uspeti među najpronicavije europske umove i postati prijatelj papa, kneževa i kraljeva te upravljati velikim političkim događajima svojega vremena. Prepreden ali čista srca, napržit ali oprezan kao zmija, mladi će se Atto u Parizu prepunom spletki naučiti snalaziti u najtajnijim državnim poslovima te ovladati najdragocjenijom od sviju za to potrebnih vještina – himbom, koprenom sačinjenom od časne tame iz koje se ne rađa laž, nego samo mogućnost kratkoga predaha od istine. Znanje i mašta koje imaju Monaldi i Sorti neusporedivi su. Le Figaro

Dodatne informacije

Izdavač Fraktura
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter