Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Heroj sa hiljadu lica

Heroj sa hiljadu lica

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7473-181-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K3601

Broj strana:

354

Težina:

720 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,60 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Klasična studija Heroj sa hiljadu lica je po mnogima najbolja knjiga Džozefa Kembela.
Ona na sveobuhvatan način prati priču o putovanju i transformaciji heroja, praktično kroz sve mitologije svijeta, otkrivajući i prepoznajući arhetipsko u svakoj od njih ponaosob. Cilj ove knjige je da razotkrije neke od istina za nas skrivenih iza religijskih ili mitskih ličnosti, tako što će na jednom mjestu okupiti mnoštvo ne suviše teških primjera i tako omogućiti da drevno znanje postane samo po sebi očigledno. Stari učitelji znali su šta govore.

Kada smo jednom ponovo naučili da čitamo simbolički jezik, nije potrebno mnogo više od antologičarskog talenta da bi se njihovo učenje ponovo čulo. Ova knjiga je svojim načinom analize i tumačenja, od 1949. god. kada je prvi put objavljena, inspirisala generacije studenata i istraživača a do naših dana je, u različitim izdanjima prodata u preko milion primjeraka.

  • Originalni naziv: The Hero With a Thousand...
  • Prevodilac: Branislav Kovačević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Klasična studija Heroj sa hiljadu lica je po mnogima najbolja knjiga Džozefa Kembela. Ona na sveobuhvatan način prati priču o putovanju i transformaciji heroja, praktično kroz sve mitologije svijeta, otkrivajući i prepoznajući arhetipsko u svakoj od njih ponaosob. Cilj ove knjige je da razotkrije neke od istina za nas skrivenih iza religijskih ili mitskih ličnosti, tako što će na jednom mjestu okupiti mnoštvo ne suviše teških primjera i tako omogućiti da drevno znanje postane samo po sebi očigledno. Stari učitelji znali su šta govore. Kada smo jednom ponovo naučili da čitamo simbolički jezik, nije potrebno mnogo više od antologičarskog talenta da bi se njihovo učenje ponovo čulo. Ova knjiga je svojim načinom analize i tumačenja, od 1949. god. kada je prvi put objavljena, inspirisala generacije studenata i istraživača a do naših dana je, u različitim izdanjima prodata u preko milion primjeraka.

Dodatne informacije

Izdavač Stylos
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter