Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Hari Poter i Red Feniksa

Hari Poter i Red Feniksa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7470-674-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M5729

Broj strana:

656

Težina:

800 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

32,50 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Hari Poter i red Feniksa

Peti uzbudljivi nastavak sage o Hariju Poteru donosi neočekivani mračni psihološki obrt koji će dječaka čarobnjaka dovesti u sukob sa sopstvenim identitetom i ugroziti njegova prijateljstva dok nastavlja da se bori protiv Onoga čije se ime ne smije izgovoriti. Sada već petnaestogodišnjak, sa četiri okršaja sa Voldemorom iza sebe, Hari se, nakon ljeta, vraća nazad u Hogvorts. Čuju se govorkanja o povratku mračnog gospodara. Harijeva glavna preokupacija su neobično stvarni i živopisni snovi koje sanja iz noći u noć: postaće nijemi svjedok događaja koji ga istovremeno plaše i u njemu bude znatiželju. Snovi mu otkrivaju šokantne detalje o njemu samom i kada, na kraju, oni odvedu Harija u konačni obračun, mladi se čarobnjak mora suočiti sa jednom tragičnom smrću i neobičnim proročanstvom o sopstvenoj budućnosti. Intrigantnog zapleta, nabijena tenzijom, ovaj nastavak serije o Hariju Poteru držaće sve ljubitelje mladog čarobnjaka u grozničavom iščekivanju kako budu listali stranice i primicali se kraju ove nove Harijeve avanture.
Da li je Hari Poter i red Feniksa dobar onoliko koliko i druge knjige iz Hari Poter serije? Ne, ova knjiga je čak i bolja.
Stiven King

Hari Poter i polukrvni princ
Sredina je ljeta, ali neobična, neočekivana magla pritiska prozore. Hari Poter nervozno iščekuje u svojoj sobi u kući Darsijevih posjetu profesora Dambldora lično. Poslednji put je upravnika Hogvortsa vidio tokom žestokog okršaja sa mračnim gospodarom Voldemorom, i Hari ne može da vjeruje da će se profesor Dambldor pojaviti upravo kod Darslijevih. Zašto profesor dolazi da ga posjeti? Šta je to što ne može da sačeka nekoliko sedmica dok se Hari ne vrati natrag u Hogvorts?
Dok Dambldor priprema Harija za njegov sudbinski okršaj sa Voldemorom, otkriće mu i zapanjujuće detalje o prošlosti mračnog gospodara – ko su bili njegovi roditelji, šta se dogodilo pošto je napustio Hogvorts i mnogo toga drugog. Hari, takođe, pokušava da otkrije identitet polukrvnog princa, prethodnog vlasnika Harijeve knjige o čarobnim napicima prepune genijalnih, potencijalno smrtonosnih čari. U jednom trenutku njihove će se priče ukrstiti.

  • Originalni naziv: Harry Potter and the...
  • Prevodilac: Vesna Roganović, Draško Roganović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

Hari Poter i red Feniksa Peti uzbudljivi nastavak sage o Hariju Poteru donosi neočekivani mračni psihološki obrt koji će dječaka čarobnjaka dovesti u sukob sa sopstvenim identitetom i ugroziti njegova prijateljstva dok nastavlja da se bori protiv Onoga čije se ime ne smije izgovoriti. Sada već petnaestogodišnjak, sa četiri okršaja sa Voldemorom iza sebe, Hari se, nakon ljeta, vraća nazad u Hogvorts. Čuju se govorkanja o povratku mračnog gospodara. Harijeva glavna preokupacija su neobično stvarni i živopisni snovi koje sanja iz noći u noć: postaće nijemi svjedok događaja koji ga istovremeno plaše i u njemu bude znatiželju. Snovi mu otkrivaju šokantne detalje o njemu samom i kada, na kraju, oni odvedu Harija u konačni obračun, mladi se čarobnjak mora suočiti sa jednom tragičnom smrću i neobičnim proročanstvom o sopstvenoj budućnosti. Intrigantnog zapleta, nabijena tenzijom, ovaj nastavak serije o Hariju Poteru držaće sve ljubitelje mladog čarobnjaka u grozničavom iščekivanju kako budu listali stranice i primicali se kraju ove nove Harijeve avanture. Da li je Hari Poter i red Feniksa dobar onoliko koliko i druge knjige iz Hari Poter serije? Ne, ova knjiga je čak i bolja. Stiven King Hari Poter i polukrvni princ Sredina je ljeta, ali neobična, neočekivana magla pritiska prozore. Hari Poter nervozno iščekuje u svojoj sobi u kući Darsijevih posjetu profesora Dambldora lično. Poslednji put je upravnika Hogvortsa vidio tokom žestokog okršaja sa mračnim gospodarom Voldemorom, i Hari ne može da vjeruje da će se profesor Dambldor pojaviti upravo kod Darslijevih. Zašto profesor dolazi da ga posjeti? Šta je to što ne može da sačeka nekoliko sedmica dok se Hari ne vrati natrag u Hogvorts? Dok Dambldor priprema Harija za njegov sudbinski okršaj sa Voldemorom, otkriće mu i zapanjujuće detalje o prošlosti mračnog gospodara – ko su bili njegovi roditelji, šta se dogodilo pošto je napustio Hogvorts i mnogo toga drugog. Hari, takođe, pokušava da otkrije identitet polukrvnog princa, prethodnog vlasnika Harijeve knjige o čarobnim napicima prepune genijalnih, potencijalno smrtonosnih čari. U jednom trenutku njihove će se priče ukrstiti.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter