Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Halucinirajući Foucoulta

Halucinirajući Foucoulta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-41-156-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0349

Broj strana:

188

Težina:

317 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Čitanje je intimni akt koji se uspostavlja između autora i Čitatelja u samoći sobe. Ali šta se dešava kada ”izolovani” čitatelj bude toliko dirnut tekstom ispred sebe, da osjeti neodoljivu potrebu da krene u potragu za autorom da bi otjelovio njihovu platonsku vezu? Halucinirajući Foucaulta istražuje mrežu odnosa čitatelj - pisac, mentor - student, i neku vrstu ludila koja ih na čudan način spaja.

Mladi student istražuje romane Francuza Paul Michela i njihovu enigmatsku književnu vezu sa djelima poznatog poststrukturalističkog filozofa Foucaulta (sa kojim gle slučaja djeli isto ime). Kada ga njegova djevojka gurne u potragu za Paul Michelom, on počinje otkrivati tajnu koja postaje njegova jedina opsesija.

Nije potrebno da znate bilo šta o Foucaultu, studiranju, književnoj teoriji ili filozofiji da biste zaista uživali u Patricijinom istraživanju granica ludila, ljubavi, homoseksualnosti i pisane rječi. Prekrasna knjiga koja odiše uzbudljivošću i intelektualnim zavrzlamama!

  • Edicija: Džepna knjiga
  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 128x198
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Čitanje je intimni akt koji se uspostavlja između autora i Čitatelja u samoći sobe. Ali šta se dešava kada ”izolovani” čitatelj bude toliko dirnut tekstom ispred sebe, da osjeti neodoljivu potrebu da krene u potragu za autorom da bi otjelovio njihovu platonsku vezu? Halucinirajući Foucaulta istražuje mrežu odnosa čitatelj - pisac, mentor - student, i neku vrstu ludila koja ih na čudan način spaja. Mladi student istražuje romane Francuza Paul Michela i njihovu enigmatsku književnu vezu sa djelima poznatog poststrukturalističkog filozofa Foucaulta (sa kojim gle slučaja djeli isto ime). Kada ga njegova djevojka gurne u potragu za Paul Michelom, on počinje otkrivati tajnu koja postaje njegova jedina opsesija. Nije potrebno da znate bilo šta o Foucaultu, studiranju, književnoj teoriji ili filozofiji da biste zaista uživali u Patricijinom istraživanju granica ludila, ljubavi, homoseksualnosti i pisane rječi. Prekrasna knjiga koja odiše uzbudljivošću i intelektualnim zavrzlamama!

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter