Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Hakirana Kiti

Hakirana Kiti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Andrea Pisac


ISBN:

9789533166650

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9655

Broj strana:

232

Težina:

352 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Hakirana Kiti, treća knjiga a prvi roman Andree Pisac, je barem dvostruka igra, jer je, kao što podnaslov kaže, ljubavno-znanstveni roman. To će reći da govori iz ljubavi ali i o ljubavi, da je istodobno insider i outsider, da mijenja perspektive, i to radikalno. Ne samo perspektive nego i diskurse, ili ih miješa, pa racionalno govori o iracionalnom, kako se to već u samopromatranjima i čini i kako se već vatra pokušava obuhvatiti željezom, na njega barem prenijeti, užariti ga, jer ljubav jest neka vrsta užarenja.


Da stvari budu po Kiti gore, a po roman bolje, ona je istočnoeuropska spisateljica u fazi finalizacije doktorata iz antropologije na londonskom koledžu, profesionalka za mijenjanje perspektiva, za sagledavanje i uživljavanje i sve ostale metode kojima antropologija po potrebi barata, a koje, opet po potrebi, zna proglasiti neadekvatnima. Posebno senzibilizirana za statuse i tretmane manjina, kakva je i sama, lijepa i nadarena Istočnoeuropljanka u Londonu, Kiti ne preza ni od toga da raskrinka i osudi licemjerja s kojima se sudara u pokušavanju ostvarenja života u vrlo liberalnim i politički lijevo raspoloženim kružocima u Engleskoj. Ona uzvraća udarac “kolonizatorima”, demontira ih, ali to nije put do sreće ni ljubavi. Njezine ljubavi su čudne, ispada da je u njima manje više, da nešto temeljno ne klikne, ili ako klikne ne osvijetli nego prije lagano zatamnjuje. Vrlo različite i do erotike i psihičkog stripteasea opisane veze s Mitjom i Rodgeom to prikazuju. Do svih tih intimnih podataka dolazimo zahvaljujući višestruko kriptiranim osobama, hakerima, koji ilegalno upadaju u de facto Kitin život pa po njemu špijunsko-ovisnički vršljaju. I ne ostaju baš ravnodušni prema njezinim emotivnim i profesionalnim propinjanjima, prema svemu onome što ona jest, bila ona skup totema ili samo mlada žena gladna ljubavi i logike.


Naravno da roman odlazi u vrlo čudne vode, sive i nove, da se u njemu krše pravila žanrova i profesija, kako hakera tako i antropologa i – ljubavnika. A sve u traganju za zaokruživanjem i srastanjem oštrih prijeloma duše.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Hakirana Kiti, treća knjiga a prvi roman Andree Pisac, je barem dvostruka igra, jer je, kao što podnaslov kaže, ljubavno-znanstveni roman. To će reći da govori iz ljubavi ali i o ljubavi, da je istodobno insider i outsider, da mijenja perspektive, i to radikalno. Ne samo perspektive nego i diskurse, ili ih miješa, pa racionalno govori o iracionalnom, kako se to već u samopromatranjima i čini i kako se već vatra pokušava obuhvatiti željezom, na njega barem prenijeti, užariti ga, jer ljubav jest neka vrsta užarenja. Da stvari budu po Kiti gore, a po roman bolje, ona je istočnoeuropska spisateljica u fazi finalizacije doktorata iz antropologije na londonskom koledžu, profesionalka za mijenjanje perspektiva, za sagledavanje i uživljavanje i sve ostale metode kojima antropologija po potrebi barata, a koje, opet po potrebi, zna proglasiti neadekvatnima. Posebno senzibilizirana za statuse i tretmane manjina, kakva je i sama, lijepa i nadarena Istočnoeuropljanka u Londonu, Kiti ne preza ni od toga da raskrinka i osudi licemjerja s kojima se sudara u pokušavanju ostvarenja života u vrlo liberalnim i politički lijevo raspoloženim kružocima u Engleskoj. Ona uzvraća udarac “kolonizatorima”, demontira ih, ali to nije put do sreće ni ljubavi. Njezine ljubavi su čudne, ispada da je u njima manje više, da nešto temeljno ne klikne, ili ako klikne ne osvijetli nego prije lagano zatamnjuje. Vrlo različite i do erotike i psihičkog stripteasea opisane veze s Mitjom i Rodgeom to prikazuju. Do svih tih intimnih podataka dolazimo zahvaljujući višestruko kriptiranim osobama, hakerima, koji ilegalno upadaju u de facto Kitin život pa po njemu špijunsko-ovisnički vršljaju. I ne ostaju baš ravnodušni prema njezinim emotivnim i profesionalnim propinjanjima, prema svemu onome što ona jest, bila ona skup totema ili samo mlada žena gladna ljubavi i logike. Naravno da roman odlazi u vrlo čudne vode, sive i nove, da se u njemu krše pravila žanrova i profesija, kako hakera tako i antropologa i – ljubavnika. A sve u traganju za zaokruživanjem i srastanjem oštrih prijeloma duše.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter