Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Gvozdeno srce

Gvozdeno srce

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-505-1830-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K6524

Broj strana:

339

Težina:

380 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Bolonja, 1311. godine. U gluvo doba noći student Studijuma dovlači leš u laboratoriju svog profesora Mondina de Lijucija, lekara i anatomiste. Čovek je ubijen na okrutan način, a u grudnom košu leša, između rebara prerezanih testerom, lekar nailazi na srce preobraženo u komad gvožđa. Privučen mogućnošću da otkrije tajnu te transformacije, Mondino odlučuje da pomogne mladiću, koji tvrdi da je nevin i otkriva profesoru svoj pravi identitet.
Njegovo ime je Đerardo iz Kastelbretona, i kao i njegov ubijeni sabrat, pripada progonjenom redu vitezova templara. Da bi ga zaštitio, lekar je prinuđen da slaže dominikanskog inkvizitora Uberta iz Riminija, surovog progonitelja templara, koji ga optužuje za ubistvo.
Kad se u jednoj gradskoj gostionici pojavi još jedan leš u sličnom stanju, Mondino i Đerardo shvataju da postoji samo jedan način da se oslobode optužbi i izbegnu mučenje kojim bi ih nemilosrdni inkvizitor naterao da priznaju i ono što nikad nisu učinili: u potrazi za ubicom moraće da budu brži od dominikanaca.

  • Originalni naziv: Cuore di Ferro
  • Prevodilac: Gordana Subotić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Bolonja, 1311. godine. U gluvo doba noći student Studijuma dovlači leš u laboratoriju svog profesora Mondina de Lijucija, lekara i anatomiste. Čovek je ubijen na okrutan način, a u grudnom košu leša, između rebara prerezanih testerom, lekar nailazi na srce preobraženo u komad gvožđa. Privučen mogućnošću da otkrije tajnu te transformacije, Mondino odlučuje da pomogne mladiću, koji tvrdi da je nevin i otkriva profesoru svoj pravi identitet. Njegovo ime je Đerardo iz Kastelbretona, i kao i njegov ubijeni sabrat, pripada progonjenom redu vitezova templara. Da bi ga zaštitio, lekar je prinuđen da slaže dominikanskog inkvizitora Uberta iz Riminija, surovog progonitelja templara, koji ga optužuje za ubistvo. Kad se u jednoj gradskoj gostionici pojavi još jedan leš u sličnom stanju, Mondino i Đerardo shvataju da postoji samo jedan način da se oslobode optužbi i izbegnu mučenje kojim bi ih nemilosrdni inkvizitor naterao da priznaju i ono što nikad nisu učinili: u potrazi za ubicom moraće da budu brži od dominikanaca.

Dodatne informacije

Izdavač Evro Giunti
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter