Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Greške i zataškavanja vojnih obaveštajnih službi

Greške i zataškavanja vojnih obaveštajnih službi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788689237030

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B8735

Broj strana:

326

Težina:

600 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Greške i zataškavanja vojnih obaveštajnih službi je pisao profesionalni pripadnik vojne obaveštajne službe, pukovnik Džon Hjuz-Vilson, koji se penzionisao nakon 30 godina iskustva u britanskoj vojnoj obaveštajnoj službi.

Profesionalno iskustvo je sticao na Folklandima, Kipru, Severnoj Irskoj, ali i džungli Vajthola. Ima i bogato autorsko iskustvo, ali i iskustvo predavača, rada u medijima, specijalizovanog za vojnu istoriju i obaveštajna pitanja.

Godine, preko toga kako su pogrešni podaci pomogli Sadamu Huseinu da ostane na vlasti do drugog rata u iraku 2003, pa sve do istine o tome kako su SAD propustile priliku da izgrade sistem uzbunjivanja protiv bombaških napada terorista pre napada 11. septembra.

U ovoj knjizi on, gotovo forenzički, analizira i događaje koji su doveli do neke obaveštajne katastrofe, ali i istražuje zašto se bitni obaveštajni podaci često zanemaruju, pogrešno tumače i zašto ih zloupotrebljavaju političari i/ili njima slični iskusni generali.

Samim tim knjiga analizira kako su obaveštajci pogrešno savetovali Hitlera u pokušaju da nadmudri rivale u okviru svoje partije, zatim birokratsku zavrzlamu iza napada u Perl Harburu, kako su unutrašnje borbe među američkim službama dovele do toga da ih Vijet Kong iznenadi Tet ofanzivom 1968.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Greške i zataškavanja vojnih obaveštajnih službi je pisao profesionalni pripadnik vojne obaveštajne službe, pukovnik Džon Hjuz-Vilson, koji se penzionisao nakon 30 godina iskustva u britanskoj vojnoj obaveštajnoj službi. Profesionalno iskustvo je sticao na Folklandima, Kipru, Severnoj Irskoj, ali i džungli Vajthola. Ima i bogato autorsko iskustvo, ali i iskustvo predavača, rada u medijima, specijalizovanog za vojnu istoriju i obaveštajna pitanja. Godine, preko toga kako su pogrešni podaci pomogli Sadamu Huseinu da ostane na vlasti do drugog rata u iraku 2003, pa sve do istine o tome kako su SAD propustile priliku da izgrade sistem uzbunjivanja protiv bombaških napada terorista pre napada 11. septembra. U ovoj knjizi on, gotovo forenzički, analizira i događaje koji su doveli do neke obaveštajne katastrofe, ali i istražuje zašto se bitni obaveštajni podaci često zanemaruju, pogrešno tumače i zašto ih zloupotrebljavaju političari i/ili njima slični iskusni generali. Samim tim knjiga analizira kako su obaveštajci pogrešno savetovali Hitlera u pokušaju da nadmudri rivale u okviru svoje partije, zatim birokratsku zavrzlamu iza napada u Perl Harburu, kako su unutrašnje borbe među američkim službama dovele do toga da ih Vijet Kong iznenadi Tet ofanzivom 1968.

Dodatne informacije

Izdavač Albion Books
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter