Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Gradska cura

Gradska cura

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-220-335-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6098

Broj strana:

311

Težina:

312 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,80 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Cura, dvadesetineštogodišnja Njujorčanka vjeruje da je opća emancipacija žene jednako lako dostižna kao i volontiranje u lokalnoj feminističkoj organizaciji. No, ubrzo će shvatiti kako nijedan posao nije lagan kako izgleda, a čak ni direktorica dotične organizacije nije posve imuna na izrabljivanje svojih zaposlenica. Cura će pospremiti volonterstvo u staro željezo, a njezina sadašnjost postat će ono što muči dvadesetineštogodišnjakinje u svim kulturama, jer bilo da traže posao u New Yorku ili Zagrebu, put do prvoga, novoga, pravoga posla uvijek je jednako trnovit.
Radno mjesto i pritom (ništa manje važno) adekvatna primanja u MT d.d., nagrađivanoj dizajnerskoj tvrtki inovativnih programa te ponosnom patentiranom internetskom portalu koji povezuje sve važnije ženske časopise od kraja 19. stoljeća, izgleda kao ostvarenje snova. Pozornica je to na koju će McLaughlinova i Krausova postaviti neobične i zanimljive likove i pokazati sve uspone i padove svakodnevnog korporacijskog života i način na koji se moderne surviverice, uz zahtjevne šefove i zamršen ljubavni život, bore za uspjeh (i to na svim poljima).

  • Originalni naziv: Citizen Girl
  • Prevodilac: Božica Jakovlev
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Cura, dvadesetineštogodišnja Njujorčanka vjeruje da je opća emancipacija žene jednako lako dostižna kao i volontiranje u lokalnoj feminističkoj organizaciji. No, ubrzo će shvatiti kako nijedan posao nije lagan kako izgleda, a čak ni direktorica dotične organizacije nije posve imuna na izrabljivanje svojih zaposlenica. Cura će pospremiti volonterstvo u staro željezo, a njezina sadašnjost postat će ono što muči dvadesetineštogodišnjakinje u svim kulturama, jer bilo da traže posao u New Yorku ili Zagrebu, put do prvoga, novoga, pravoga posla uvijek je jednako trnovit. Radno mjesto i pritom (ništa manje važno) adekvatna primanja u MT d.d., nagrađivanoj dizajnerskoj tvrtki inovativnih programa te ponosnom patentiranom internetskom portalu koji povezuje sve važnije ženske časopise od kraja 19. stoljeća, izgleda kao ostvarenje snova. Pozornica je to na koju će McLaughlinova i Krausova postaviti neobične i zanimljive likove i pokazati sve uspone i padove svakodnevnog korporacijskog života i način na koji se moderne surviverice, uz zahtjevne šefove i zamršen ljubavni život, bore za uspjeh (i to na svim poljima).

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter