Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Grad sunca

Grad sunca

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-01539-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D2653

Broj strana:

320

Težina:

423 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,60 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Dok Drugi svjetski rat bijesni u Evropi, u dalekom Kairu, poznatom kao Pariz na Nilu, život teče potpuno drugačijim ritmom: čini se da došljake sa raznih strana svijeta više interesuje razuzdana noćna zabava nego neumitno približavanje njemačkih trupa.

Američki novinar Miki Konoli došao je u Egipat da izvještava o pravom stanju ratnih dešavanja van glavne pozornice. Kad mu britanske vlasti zaprijete deportacijom, Miki prihvata tajni zadatak američke vlade koji mu omogućava da ostane u zemlji. Njegova misija je da pronađe naučnika jevrejskog porijekla za kojeg se vjeruje da je zajedno sa sestrom izbjegao u Kairo. Međutim, naučnik ima nešto što sve zaraćene strane žele i Miki nije jedini koji ga traži.

Vješto stapajući malo znanu istoriju sa zanosnom romansom na egzotičnoj pustinjskoj raskrsnici svijetova, stecištu špijuna i vojnika, žena s prošlošću i muškaraca sa budućnošću, autorka stvara jedinstvenu sliku vremena u kojem istinske vrijednosti imaju previsoku cijenu, a život zavisi od hira onih koji su se domogli moći.

  • Originalni naziv: City of the Sun / Juliana...
  • Prevodilac: Mirko Bižić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dok Drugi svjetski rat bijesni u Evropi, u dalekom Kairu, poznatom kao Pariz na Nilu, život teče potpuno drugačijim ritmom: čini se da došljake sa raznih strana svijeta više interesuje razuzdana noćna zabava nego neumitno približavanje njemačkih trupa. Američki novinar Miki Konoli došao je u Egipat da izvještava o pravom stanju ratnih dešavanja van glavne pozornice. Kad mu britanske vlasti zaprijete deportacijom, Miki prihvata tajni zadatak američke vlade koji mu omogućava da ostane u zemlji. Njegova misija je da pronađe naučnika jevrejskog porijekla za kojeg se vjeruje da je zajedno sa sestrom izbjegao u Kairo. Međutim, naučnik ima nešto što sve zaraćene strane žele i Miki nije jedini koji ga traži. Vješto stapajući malo znanu istoriju sa zanosnom romansom na egzotičnoj pustinjskoj raskrsnici svijetova, stecištu špijuna i vojnika, žena s prošlošću i muškaraca sa budućnošću, autorka stvara jedinstvenu sliku vremena u kojem istinske vrijednosti imaju previsoku cijenu, a život zavisi od hira onih koji su se domogli moći.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter