Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Sedamdeset arhitektonskih čuda našeg svijeta

Sedamdeset arhitektonskih čuda našeg svijeta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-196-684-2

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K2543

Broj strana:

304

Težina:

1350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

72,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Čak i u naše doba mikromirakula i zapanjujuće minijaturizacije, velika djela ljudskoga roda uspjela su sačuvati svoju sposobnost zadivljavanja. Pri izboru građe za ovo izdanje s jednakom su se dozom uvjerljivosti mogli primijeniti mnogi kriteriji.

Mi smo, međutim, za našu svrhu izabrali sljedeću definiciju čuda: to su svi artefakti u nadljudskim mjerilima, djela ljudskih ruku i uma, koji istodobno na neki način tvore i upadljiv putokaz u razvoju nekog žanra - pa bilo da je riječ o konstrukciji velikih mostova ili pak o povijesti brana, kanala i katedrala.

No bez obzira na to čime mjerili njihovu vrijednost, građevine će iz ovog sveska nastaviti uznositi i nadahnjivati, kako u neposrednom susretu s njima, tako i pri pukom čitanju o njima. Naše je traganje za kandidatima obuhvatilo cijeli svijet jer sjajna postignuća nisu nikad bila ograničena na zapadnu civilizaciju. Osim toga su čuda prikazana u ovoj knjizi vrsni nasljednici ranijih slavnih građevina koje sežu daleko u ljudsku povijest, a od kojih spomenimo egipatske piramide, dojmljive grčke hramove i rimski Kolosej.

U slijedu epoha postoje mnoge paralele i odjeci između, primjerice, današnjih velikih arena i kultnih građevina i onih izgrađenih prije nekoliko milenija.

  • Originalni naziv: The seventy Architectural...
  • Prevodilac: Predrag Raos
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 205x265
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Čak i u naše doba mikromirakula i zapanjujuće minijaturizacije, velika djela ljudskoga roda uspjela su sačuvati svoju sposobnost zadivljavanja. Pri izboru građe za ovo izdanje s jednakom su se dozom uvjerljivosti mogli primijeniti mnogi kriteriji. Mi smo, međutim, za našu svrhu izabrali sljedeću definiciju čuda: to su svi artefakti u nadljudskim mjerilima, djela ljudskih ruku i uma, koji istodobno na neki način tvore i upadljiv putokaz u razvoju nekog žanra - pa bilo da je riječ o konstrukciji velikih mostova ili pak o povijesti brana, kanala i katedrala. No bez obzira na to čime mjerili njihovu vrijednost, građevine će iz ovog sveska nastaviti uznositi i nadahnjivati, kako u neposrednom susretu s njima, tako i pri pukom čitanju o njima. Naše je traganje za kandidatima obuhvatilo cijeli svijet jer sjajna postignuća nisu nikad bila ograničena na zapadnu civilizaciju. Osim toga su čuda prikazana u ovoj knjizi vrsni nasljednici ranijih slavnih građevina koje sežu daleko u ljudsku povijest, a od kojih spomenimo egipatske piramide, dojmljive grčke hramove i rimski Kolosej. U slijedu epoha postoje mnoge paralele i odjeci između, primjerice, današnjih velikih arena i kultnih građevina i onih izgrađenih prije nekoliko milenija.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter