Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

29.882

Facebook slicica

Katalog

Arhitektonsko projektovanje

Arhitektonsko projektovanje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-395-0388-5

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1631

Broj strana:

657

Težina:

834 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

169,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U pitanju je 37. prošireno i prerađeno izdanje priručnika za građevinske stručnjake, investitore, predavače i studente, sa preko 6900 slika i tabela. Nastao je na osnovu autorovih predavanja na Državnoj građevinskoj visokoj školi u Vajmaru, koja su se zasnivala na mjerenjima, iskustvima i saznanjima iz prakse i istraživanjima u čovjekovoj okolini, vodeći pri tome računa o novim mogućnostima i zahtjevima.

U ovom izdanju ponovo su prerađena mnoga poglavlja, ali su pridodata i nova: Postrojenja za sport na vodi/marine, tereni za sport na plaži, izgradnja potkrovlja, izgradnja hotela, otprema kućnog otpada, detalji bazena za plivanje, drvene fasade, oblici krovova i dr. Nojfert se trudio da u Arhitektonskom projektovanju elemente za projektovanje redukuje na uzročne činjenice, da ih šematizuje, pa čak i apstrahuje, sa ciljem da korisniku oteža podražavanje i primora ga da stvarima da svoj sopstveni sadržaj i oblik.Sklop knjige prema rasporedu materijala odgovara prirodnom toku građenja, stoga su mnoge srodne oblasti stavljene jedna pored druge. Svi pojedini dijelovi za izloge zgrade opisani su posebno, ako nisu u pitanju zajednički dijelovi za sve vrste zgrada. To se odnosi na opšte smjernice za pripremu i planiranje, kao i na ostale podloge za projektovanje. Iz toga je proizašlo 35 odjeljaka (Osnovne norme, Osnovne mjere-Odnosi mjera, Projektovanje, Rukovođenje građenjem, Građevinski elementi, Grijanje-Vjetrenje, Fizika u zgradarstvu-Zaštita zgrada, Osvjetljenje-Osvjetljavanje-Staklo-Dnevna svjetlost, Prozori-Vrata, Stepenice-Liftovi, Ulice-Prostori namjenjeni saobraćaju, Putevi-Ulice, Radionice-Industrijske zgrade, Adaptacije, Zaštita od požara itd.)

  • Izdanje: 37
  • Godina: 2004
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U pitanju je 37. prošireno i prerađeno izdanje priručnika za građevinske stručnjake, investitore, predavače i studente, sa preko 6900 slika i tabela. Nastao je na osnovu autorovih predavanja na Državnoj građevinskoj visokoj školi u Vajmaru, koja su se zasnivala na mjerenjima, iskustvima i saznanjima iz prakse i istraživanjima u čovjekovoj okolini, vodeći pri tome računa o novim mogućnostima i zahtjevima. U ovom izdanju ponovo su prerađena mnoga poglavlja, ali su pridodata i nova: Postrojenja za sport na vodi/marine, tereni za sport na plaži, izgradnja potkrovlja, izgradnja hotela, otprema kućnog otpada, detalji bazena za plivanje, drvene fasade, oblici krovova i dr. Nojfert se trudio da u Arhitektonskom projektovanju elemente za projektovanje redukuje na uzročne činjenice, da ih šematizuje, pa čak i apstrahuje, sa ciljem da korisniku oteža podražavanje i primora ga da stvarima da svoj sopstveni sadržaj i oblik.Sklop knjige prema rasporedu materijala odgovara prirodnom toku građenja, stoga su mnoge srodne oblasti stavljene jedna pored druge. Svi pojedini dijelovi za izloge zgrade opisani su posebno, ako nisu u pitanju zajednički dijelovi za sve vrste zgrada. To se odnosi na opšte smjernice za pripremu i planiranje, kao i na ostale podloge za projektovanje. Iz toga je proizašlo 35 odjeljaka (Osnovne norme, Osnovne mjere-Odnosi mjera, Projektovanje, Rukovođenje građenjem, Građevinski elementi, Grijanje-Vjetrenje, Fizika u zgradarstvu-Zaštita zgrada, Osvjetljenje-Osvjetljavanje-Staklo-Dnevna svjetlost, Prozori-Vrata, Stepenice-Liftovi, Ulice-Prostori namjenjeni saobraćaju, Putevi-Ulice, Radionice-Industrijske zgrade, Adaptacije, Zaštita od požara itd.)

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter