Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Govorite iz srca - Budite svoji i postignite rezultate

Govorite iz srca - Budite svoji i postignite rezultate

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-180-126-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

N2008

Broj strana:

256

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

40,50 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Nikad nemojte smetnuti s uma: VI ste poruka!
Naziv ove knjige potupno izražava ono što se nalazi na njezinim stranicama. Autor polazi od pretpostavke da mnogi od nas ne znaju kako komunicirati tako da dopru do drugih na osobnoj, ljudskoj razini - jer su nas od osnovne škole učili da je u najvećoj mjeri svrha komunikacije prenijeti informacije. Učinkovita komunikacija znači doprijeti do ljudi, pokrenuti ih i postići vezu s njima, bez obzira na to je li riječ o jednom čovjeku ili o stotinama ljudi. Knjiga je namijenjena mnogima - direktorima i djelatnicima koji moraju govoriti u javnosti; ljudima na rukovodećim mjestima kao i članovima nekog tima. Pojašnjava utjecaj informatičke tehnologije na komuniciranje: e-mail-ovi, prezentacije i slično. Knjiga govori i o komunikaciji među prijateljima, u muško-ženskim odnosima, o vaćnosti malih razgovora. Autor izdvaja najjače sredstvo komunikacije, naglašavajući: Vi ste poruka !

REKLI SU O KNJIZI
Dobra komunikacija nije mala stvar. Steve Adubato je napisao praktičnu i snažnu knjigu koja se lako čita, za svakoga tko želi razviti vještinu komuniciranja... S ovom knjigom nećete pogriješiti.
(Richard Carlson, autor serije uspješnica Ne mari za male stvari)
U knjizi Govorite iz srca dr. Adubato pokazuje kako strast i suosjećanje mogu obogatiti vaše osobne i profesionalne odnose... Mora se pročitati!
(Dr. Jane Greer, autorica knjige Zamka: kako naći hrabrosti da biste krenuli dalje u ljubavi, poslu i životu)
Suština se govorništva sastoji u tome da govorite iz srca, a Steve Adubato je u potpunosti svladao ovu važnu umjetničku formu i dijeli s nama svoje moćne tajne.
(Marc Victor Hansen, koautor najuspješnije serije New York Timesa Pileća juhica za dušu)
Govorite iz srca je prekrasan, precizan udžbenik koji nam pomaže u učinkovitijoj komunikaciji. Ova knjiga neće od vas napraviti samo boljeg govornika; ona će poboljšati vaš život i učiniti ovaj svijet boljim mjestom.
(John E. Welshons, autor knjige Buđenje iz boli: pronalaženje puta natrag k radosti)

- IZ SADRŽAJA
- Uvod
- KOMUNICIRATI STRASTVENO
- Osobni dodir
- Manje predavanja - više angažiranja
- Komunicirati pod pritiskom
- GOVORITI BEZ RIJEČI
- Govor tijela je jasan
- Snaga prvih dojmova
- Oči to mogu
- POZORNO SLUŠATI
- Postizanje cilja usvajanjem navike učinkovitog slušanja
- Aktivno slušanje: Dosta o meni, razgovarajmo o tebi!
- UMJETNOST KONVERZACIJE
- Mali su razgovori velika dobit
- Smjernice za uspješnu konverzaciju
- Otkrijte sebe za dar
- GOVORITI U JAVNOSTI
- Zašto bismo radije umrli negoli održali govor nekome u čast
- Napravite plan igre
- UPRAVLJANJE KOMUNICIRANJEM
- Povezanost upravljanja i komuniciranja
- Timski rad na djelu
- TEHNOLOGIJA I KOMUNIKACIJA
- Komuniciranje u svijetu visoke tehnologije
- Služba za korisnike: ljudski kontakt
- GOVOR SPOLOVA
- Što muškarci moraju naučiti o komunikaciji
- Što žene već znaju
- UPOZNAJTE SEBE
- Vi ste poruka

  • Originalni naziv: Speak from the Heart...
  • Prevodilac: Branka Juras
  • Edicija: Komunikologija
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Nikad nemojte smetnuti s uma: VI ste poruka! Naziv ove knjige potupno izražava ono što se nalazi na njezinim stranicama. Autor polazi od pretpostavke da mnogi od nas ne znaju kako komunicirati tako da dopru do drugih na osobnoj, ljudskoj razini - jer su nas od osnovne škole učili da je u najvećoj mjeri svrha komunikacije prenijeti informacije. Učinkovita komunikacija znači doprijeti do ljudi, pokrenuti ih i postići vezu s njima, bez obzira na to je li riječ o jednom čovjeku ili o stotinama ljudi. Knjiga je namijenjena mnogima - direktorima i djelatnicima koji moraju govoriti u javnosti; ljudima na rukovodećim mjestima kao i članovima nekog tima. Pojašnjava utjecaj informatičke tehnologije na komuniciranje: e-mail-ovi, prezentacije i slično. Knjiga govori i o komunikaciji među prijateljima, u muško-ženskim odnosima, o vaćnosti malih razgovora. Autor izdvaja najjače sredstvo komunikacije, naglašavajući: Vi ste poruka ! REKLI SU O KNJIZI Dobra komunikacija nije mala stvar. Steve Adubato je napisao praktičnu i snažnu knjigu koja se lako čita, za svakoga tko želi razviti vještinu komuniciranja... S ovom knjigom nećete pogriješiti. (Richard Carlson, autor serije uspješnica Ne mari za male stvari) U knjizi Govorite iz srca dr. Adubato pokazuje kako strast i suosjećanje mogu obogatiti vaše osobne i profesionalne odnose... Mora se pročitati! (Dr. Jane Greer, autorica knjige Zamka: kako naći hrabrosti da biste krenuli dalje u ljubavi, poslu i životu) Suština se govorništva sastoji u tome da govorite iz srca, a Steve Adubato je u potpunosti svladao ovu važnu umjetničku formu i dijeli s nama svoje moćne tajne. (Marc Victor Hansen, koautor najuspješnije serije New York Timesa Pileća juhica za dušu) Govorite iz srca je prekrasan, precizan udžbenik koji nam pomaže u učinkovitijoj komunikaciji. Ova knjiga neće od vas napraviti samo boljeg govornika; ona će poboljšati vaš život i učiniti ovaj svijet boljim mjestom. (John E. Welshons, autor knjige Buđenje iz boli: pronalaženje puta natrag k radosti) - IZ SADRŽAJA - Uvod - KOMUNICIRATI STRASTVENO - Osobni dodir - Manje predavanja - više angažiranja - Komunicirati pod pritiskom - GOVORITI BEZ RIJEČI - Govor tijela je jasan - Snaga prvih dojmova - Oči to mogu - POZORNO SLUŠATI - Postizanje cilja usvajanjem navike učinkovitog slušanja - Aktivno slušanje: Dosta o meni, razgovarajmo o tebi! - UMJETNOST KONVERZACIJE - Mali su razgovori velika dobit - Smjernice za uspješnu konverzaciju - Otkrijte sebe za dar - GOVORITI U JAVNOSTI - Zašto bismo radije umrli negoli održali govor nekome u čast - Napravite plan igre - UPRAVLJANJE KOMUNICIRANJEM - Povezanost upravljanja i komuniciranja - Timski rad na djelu - TEHNOLOGIJA I KOMUNIKACIJA - Komuniciranje u svijetu visoke tehnologije - Služba za korisnike: ljudski kontakt - GOVOR SPOLOVA - Što muškarci moraju naučiti o komunikaciji - Što žene već znaju - UPOZNAJTE SEBE - Vi ste poruka

    Dodatne informacije

    Izdavač Alinea
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter