Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Gospodin koji nije znao sanskrit

Gospodin koji nije znao sanskrit

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-2273-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M5064

Broj strana:

312

Težina:

776 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Uzbudljiv životopis najznačajnijeg srpskog lekara-pisca pored Jovana Jovanovića Zmaja i Laze Lazarevića!

Prva monografija o fascinantnoj ličnosti i neverovatnom životnom putu Milana Jovanovića Morskog, lekara i putopisca, akademika i erudite iz druge polovine XIX veka. Izvanredno ilustrovana (skoro 250 vrednih i jedinstvenih slika), ova dragocena knjiga pruža istovremeno i sliku vremena kada je nastajala moderna srpska država, i galeriju portreta Jovanovićevih savremenika, značajnih ličnosti srpske istorije i kulture.

Prateći ovog vrednog i radoznalog pisca i na njegovim putovanjima, autorka nas vodi njegovim stopama od rodnog Jarkovca u Banatu do Beograda, Temišvara i carske Vijene, a kasnije i od Trsta do Aleksandrije, pa do Crvenog mora, Bombaja i Hong-Konga, do predela, gradova i naroda, kako Morski kaže u svojim putopisima, koje naš svet malo poznaje a nimalo ne pohodi.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 21.50x23.50
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Uzbudljiv životopis najznačajnijeg srpskog lekara-pisca pored Jovana Jovanovića Zmaja i Laze Lazarevića! Prva monografija o fascinantnoj ličnosti i neverovatnom životnom putu Milana Jovanovića Morskog, lekara i putopisca, akademika i erudite iz druge polovine XIX veka. Izvanredno ilustrovana (skoro 250 vrednih i jedinstvenih slika), ova dragocena knjiga pruža istovremeno i sliku vremena kada je nastajala moderna srpska država, i galeriju portreta Jovanovićevih savremenika, značajnih ličnosti srpske istorije i kulture. Prateći ovog vrednog i radoznalog pisca i na njegovim putovanjima, autorka nas vodi njegovim stopama od rodnog Jarkovca u Banatu do Beograda, Temišvara i carske Vijene, a kasnije i od Trsta do Aleksandrije, pa do Crvenog mora, Bombaja i Hong-Konga, do predela, gradova i naroda, kako Morski kaže u svojim putopisima, koje naš svet malo poznaje a nimalo ne pohodi.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter