Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Gospodarica Arabije

Gospodarica Arabije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7710-694-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6905

Broj strana:

278

Težina:

295 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

GODINA JE 1930. I BRITANCI ČVRSTO DRŽE ARABIJU POD SVOJOM VLAŠĆU. AJVOR VILOBI, MLADI ORIJENTALISTA, POLAZI U SMJELU POTRAGU ZA OCEM, OFICIROM BRITANSKE VOJSKE.

Od Ajvorovog rođenja, Robert je u Engleskoj bio samo jednom, obuzet pričama o Asiru, zemlji u kojoj žive šeici i razbojnici pod bijelim turbanima; zemlji u kojoj se borio rame uz rame sa čuvenim kapetanom Lorensom. Poslije tog jedinog susreta, porodica više nije imala vjesti od Roberta. Deset godina kasnije, Ajvor želi da sazna šta se sa njim dogodilo i polazi u avanturu života.

Putuje u Kairo, zatim u Abhu, Jemen i na obale Crvenog mora ne bi li saznao nešto o ocu, ali njega se naizgled niko ne sjeća, ili se plaši da to prizna. Usput, Ajvor sluša priče o ratnici Naemi, čija se sudbina neraskidivo prepliće sa očevom.

Ne bi li pronašao rješenje misterije, Ajvor odlazi u potragu za abisinskim vidovnjakom koji se nekada davno našao na istom brodu za prevoz robova kao i Naema...

  • Prevodilac: Jelena Nikolić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

GODINA JE 1930. I BRITANCI ČVRSTO DRŽE ARABIJU POD SVOJOM VLAŠĆU. AJVOR VILOBI, MLADI ORIJENTALISTA, POLAZI U SMJELU POTRAGU ZA OCEM, OFICIROM BRITANSKE VOJSKE. Od Ajvorovog rođenja, Robert je u Engleskoj bio samo jednom, obuzet pričama o Asiru, zemlji u kojoj žive šeici i razbojnici pod bijelim turbanima; zemlji u kojoj se borio rame uz rame sa čuvenim kapetanom Lorensom. Poslije tog jedinog susreta, porodica više nije imala vjesti od Roberta. Deset godina kasnije, Ajvor želi da sazna šta se sa njim dogodilo i polazi u avanturu života. Putuje u Kairo, zatim u Abhu, Jemen i na obale Crvenog mora ne bi li saznao nešto o ocu, ali njega se naizgled niko ne sjeća, ili se plaši da to prizna. Usput, Ajvor sluša priče o ratnici Naemi, čija se sudbina neraskidivo prepliće sa očevom. Ne bi li pronašao rješenje misterije, Ajvor odlazi u potragu za abisinskim vidovnjakom koji se nekada davno našao na istom brodu za prevoz robova kao i Naema...

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter