Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Gospođica Šanel

Gospođica Šanel

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: K. V. Gortner


ISBN:

978-86-521-2854-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M7970

Broj strana:

496

Težina:

449 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Slikovit roman pun drame, strasti, tragedije i lepote o modnoj ikoni Koko Šanel - ambicioznoj i darovitoj praljinoj kćeri koja je unela revoluciju u svet mode, izgradila internacionalnu imperiju i postala jedna od najuticajnijih i najkontroverznijih ličnosti XX veka.

Rođeni u siromašnoj seoskoj sredini, Gabrijel Šanel i njeni braća i sestre poslati su u sirotište nakon majčine smrti. Časne sestre su podsticale Gabrijelinu izuzetnu veštinu šivenja, talenat koji će ovu samovoljnu mladu ženu lansirati u život daleko od bede njenog detinjstva.

Pošto se transformisala u Koko - švalju i povremeno pevačicu balada - mala brineta je sva gorela od ambicije, a njen žar je privukao bogatog kavaljera koji će postati ljubav njenog života. Uronila je u njegov svet novca i luksuza, i otkrila slobodu koja će u njoj pobuditi kreativnost. Međutim, tek kad je ljubavnik odvede u Pariz, Koko pronalazi svoj životni poziv.

Odbacila je kitnjastu modnu liniju utegnutu korsetom i stvorila elegantni, minimalistički stil koji je odražavao mladalačku opuštenost i samopouzdanje žena dvadesetih godina prošlog veka. Kako se njena reputacija širila, a njen modni biznis doživeo vrtoglavi uspeh, Koko se obrela u ekskluzivnim društvenim krugovima i boemskim salonima. Kad je Pariz pao pod nacističku okupaciju, Koko je bila primorana da donosi odluke koje će je kasnije proganjati.

Očaravajući roman o jednoj izuzetnoj ženi koja je sebi stvorila život za kakvim je žudela, o ženi nezaustavljive ambicije, čija će snaga, strast i umetnička vizija postati njen zaštitni znak

  • Originalni naziv: Mademoiselle Chane
  • Prevodilac: Branislava Radević-Stojiljković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Slikovit roman pun drame, strasti, tragedije i lepote o modnoj ikoni Koko Šanel - ambicioznoj i darovitoj praljinoj kćeri koja je unela revoluciju u svet mode, izgradila internacionalnu imperiju i postala jedna od najuticajnijih i najkontroverznijih ličnosti XX veka. Rođeni u siromašnoj seoskoj sredini, Gabrijel Šanel i njeni braća i sestre poslati su u sirotište nakon majčine smrti. Časne sestre su podsticale Gabrijelinu izuzetnu veštinu šivenja, talenat koji će ovu samovoljnu mladu ženu lansirati u život daleko od bede njenog detinjstva. Pošto se transformisala u Koko - švalju i povremeno pevačicu balada - mala brineta je sva gorela od ambicije, a njen žar je privukao bogatog kavaljera koji će postati ljubav njenog života. Uronila je u njegov svet novca i luksuza, i otkrila slobodu koja će u njoj pobuditi kreativnost. Međutim, tek kad je ljubavnik odvede u Pariz, Koko pronalazi svoj životni poziv. Odbacila je kitnjastu modnu liniju utegnutu korsetom i stvorila elegantni, minimalistički stil koji je odražavao mladalačku opuštenost i samopouzdanje žena dvadesetih godina prošlog veka. Kako se njena reputacija širila, a njen modni biznis doživeo vrtoglavi uspeh, Koko se obrela u ekskluzivnim društvenim krugovima i boemskim salonima. Kad je Pariz pao pod nacističku okupaciju, Koko je bila primorana da donosi odluke koje će je kasnije proganjati. Očaravajući roman o jednoj izuzetnoj ženi koja je sebi stvorila život za kakvim je žudela, o ženi nezaustavljive ambicije, čija će snaga, strast i umetnička vizija postati njen zaštitni znak

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter