Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Gojine utvare

Gojine utvare

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7436-565-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1204

Broj strana:

304

Težina:

411 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Duh revolucije širi se zapadnim svijetom osamdesetih godina XVIII vijeka. Govori se o bratstvu, jednakosti i slobodi, padaju kraljevske glave, svijet se preobražava. Za to vrijeme u Španiji, pod vođstvom mladog, ambicioznog crkvenog velikodostojnika Lorenca Kasamaresa, ponovo jača uticaj inkvizicije. Ines Bilbatua, kćerka uglednog baskijskog trgovca i prelijepa muza najvećeg španskog umjetnika toga doba, službenog dvorskog slikara Fransiska Goje, nepravedno je optužena za jeres i bačena u tamnicu. Goja pokušava da izbavi Ines, i sâm Lorenco voljan je da pomogne, ali dolazi do neočekivanog zapleta: Lorenco i Ines zbližavaju se u inkvizitorskoj ćeliji. Zabranjena ljubav produbljuje tragediju. Dvadeset godina kasnije, Lorenco se suočava sa mračnim amanetom prošlosti...

Zajednički poduhvat istaknutog francuskog pisca, jednog od najuticajnijih scenarista naših dana Žan-Kloda Karijera, koji je u bogatoj stvaralačkoj karijeri sarađivao sa Luisom Bunjuelom, Žan-Likom Godarom, Umbertom Ekom i dalaj-lamom, i jednog od najglasovitijih filmskih reditelja svih vremena Miloša Formana (Let iznad kukavičjeg gnijezda, Kosa, Amadeus), roman i film Gojine utvare na uzbudljiv način oživljavaju vrijeme dramatičnih promjena, epohu koja je oblikovala modernu zapadnu civilizaciju.

  • Prevodilac: Vladimir Janković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Duh revolucije širi se zapadnim svijetom osamdesetih godina XVIII vijeka. Govori se o bratstvu, jednakosti i slobodi, padaju kraljevske glave, svijet se preobražava. Za to vrijeme u Španiji, pod vođstvom mladog, ambicioznog crkvenog velikodostojnika Lorenca Kasamaresa, ponovo jača uticaj inkvizicije. Ines Bilbatua, kćerka uglednog baskijskog trgovca i prelijepa muza najvećeg španskog umjetnika toga doba, službenog dvorskog slikara Fransiska Goje, nepravedno je optužena za jeres i bačena u tamnicu. Goja pokušava da izbavi Ines, i sâm Lorenco voljan je da pomogne, ali dolazi do neočekivanog zapleta: Lorenco i Ines zbližavaju se u inkvizitorskoj ćeliji. Zabranjena ljubav produbljuje tragediju. Dvadeset godina kasnije, Lorenco se suočava sa mračnim amanetom prošlosti... Zajednički poduhvat istaknutog francuskog pisca, jednog od najuticajnijih scenarista naših dana Žan-Kloda Karijera, koji je u bogatoj stvaralačkoj karijeri sarađivao sa Luisom Bunjuelom, Žan-Likom Godarom, Umbertom Ekom i dalaj-lamom, i jednog od najglasovitijih filmskih reditelja svih vremena Miloša Formana (Let iznad kukavičjeg gnijezda, Kosa, Amadeus), roman i film Gojine utvare na uzbudljiv način oživljavaju vrijeme dramatičnih promjena, epohu koja je oblikovala modernu zapadnu civilizaciju.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter