Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Godine velikih uzdaha

Godine velikih uzdaha

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-27-281-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M4233

Broj strana:

178

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Živjeti u današnjoj Bosni i Hercegovini nije nimalo jednostavno, niti lako.
Ne samo naslijeđe proteklog rata, već i čitav niz drugih društvenih problema, život ovdje čine kompleksnim i nemirnim, teškim, punim straha i zebnji, gotovo lišenim nade u bolje sutra.

U takvom društvenom okruženju, učiniti stvari boljima, ne nameće se dobronamjernima samo kao volonterski zadatak već i kao smisao i ideja vodilja bilo kakvog društveno angažiranog rada.
Jasno je kako bi oni koji odgovorno promišljaju o društvu čiji su članovi, po prirodi stvari, trebali biti oni koji će predvoditi takve aktivnosti.
To bi za njih značilo kritički promatrati svijet oko sebe, identificirati i pravim imenom nazivati društvene anomalije, i u skladu sa svojim poljem djelovanja nuditi ideje i prijedloge rješenja kako da se takvi društveni problemi riješe, kako bi život za svakog građanina društva ponaosob i društva u cjelini postao bolji i kvalitetniji.
Tekstovi koji se nalaze u ovoj knjizi imaju upravo takav cilj.
Njihovi autori ne pretendiraju tvrditi da imaju čarobni štapić koji magijom rješava društvene probleme u današnjoj Bosni i Hercegovini, niti pretendiraju smatrati se pozvanima da jedini učestvuju u njihovom rješavanju.

Umjesto toga, oni nude svoje misli i ideje o nekima od njih želeći time potaknuti društvene aktivnosti na rješavanju tih problema.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Živjeti u današnjoj Bosni i Hercegovini nije nimalo jednostavno, niti lako. Ne samo naslijeđe proteklog rata, već i čitav niz drugih društvenih problema, život ovdje čine kompleksnim i nemirnim, teškim, punim straha i zebnji, gotovo lišenim nade u bolje sutra. U takvom društvenom okruženju, učiniti stvari boljima, ne nameće se dobronamjernima samo kao volonterski zadatak već i kao smisao i ideja vodilja bilo kakvog društveno angažiranog rada. Jasno je kako bi oni koji odgovorno promišljaju o društvu čiji su članovi, po prirodi stvari, trebali biti oni koji će predvoditi takve aktivnosti. To bi za njih značilo kritički promatrati svijet oko sebe, identificirati i pravim imenom nazivati društvene anomalije, i u skladu sa svojim poljem djelovanja nuditi ideje i prijedloge rješenja kako da se takvi društveni problemi riješe, kako bi život za svakog građanina društva ponaosob i društva u cjelini postao bolji i kvalitetniji. Tekstovi koji se nalaze u ovoj knjizi imaju upravo takav cilj. Njihovi autori ne pretendiraju tvrditi da imaju čarobni štapić koji magijom rješava društvene probleme u današnjoj Bosni i Hercegovini, niti pretendiraju smatrati se pozvanima da jedini učestvuju u njihovom rješavanju. Umjesto toga, oni nude svoje misli i ideje o nekima od njih želeći time potaknuti društvene aktivnosti na rješavanju tih problema.

Dodatne informacije

Izdavač Dobra knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter