Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Gnijezdo vrh timora

Gnijezdo vrh timora

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-14-0184-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K3137

Broj strana:

156

Težina:

370 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Gnijezdo vrh timora Ivana Mažuranića Kravarov je autorski antologičarski izbor koji Mažuranića predstavlja u skladu s dosezima moderne književne znanosti i osobnih umjetničkih kriterija. Uvršteno je najveće dostignuće hrvatske preporodne književnosti Smrt Smail-age Čengića. Kravar poticajno obrazlaže pjesnikovu odluku da se u svome ključnom djelu pozabavi ratnom epizodom iz povijesti drugoga južnoslavenskog naroda, to nije dokumentarističko djelo, nego ambiciozno umjetničko ostvarenje u kojem estetska funkcija nadređuje historiografskoj preciznosti.

U knjizi Gnijezdo vrh timora objavljena je i Mažuranićeva dopuna Osmana koja se prvi put predstavlja kao izvorno Mažuranićevo djelo koje slijedi tendencije tipične za vlastiti književni kontekst, za književnu romantiku.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Gnijezdo vrh timora Ivana Mažuranića Kravarov je autorski antologičarski izbor koji Mažuranića predstavlja u skladu s dosezima moderne književne znanosti i osobnih umjetničkih kriterija. Uvršteno je najveće dostignuće hrvatske preporodne književnosti Smrt Smail-age Čengića. Kravar poticajno obrazlaže pjesnikovu odluku da se u svome ključnom djelu pozabavi ratnom epizodom iz povijesti drugoga južnoslavenskog naroda, to nije dokumentarističko djelo, nego ambiciozno umjetničko ostvarenje u kojem estetska funkcija nadređuje historiografskoj preciznosti. U knjizi Gnijezdo vrh timora objavljena je i Mažuranićeva dopuna Osmana koja se prvi put predstavlja kao izvorno Mažuranićevo djelo koje slijedi tendencije tipične za vlastiti književni kontekst, za književnu romantiku.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter