Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Geopolitika emocija

Geopolitika emocija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Dominik Mojsi


ISBN:

978-86-7102-437-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B5079

Broj strana:

204

Težina:

490 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je prva knjiga koja istražuje dalekosežni uticaj emocija na globalizaciju. Mojsi tvrdi da strah od drugih upravlja Amerikom i Evropom. Zapaža da ih taj strah razdvaja, umesto da ih spaja, zbog rasprava kako ga prevazići. S druge strane, muslimanska zajednica u dijaspori živi u kulturi ponižavanja zbog istorijskih pritužbi, kao i građanskih i religijskih konflikata. Autor primećuje da se Azija skoncentrisala na stvaranje bolje budućnosti preuzimajući ekonomsku inicijativu sa Zapada.

Da li ove emocije predstavljaju osnovne kulturne tendencije karakteristične za određene regije i narode? Kako će ova različita osećanja uticati na svet? Kako će Zapad nadmašiti strah i izbeći prelaz u militarizam? Kako će muslimani prevazići poniženje? Hoće li Kina i Indija zadržati status zemalja nade? Geopolitika emocija predstavlja nov, provokativan pogled na globalizaciju.

  • Prevodilac: Milica Čečur
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je prva knjiga koja istražuje dalekosežni uticaj emocija na globalizaciju. Mojsi tvrdi da strah od drugih upravlja Amerikom i Evropom. Zapaža da ih taj strah razdvaja, umesto da ih spaja, zbog rasprava kako ga prevazići. S druge strane, muslimanska zajednica u dijaspori živi u kulturi ponižavanja zbog istorijskih pritužbi, kao i građanskih i religijskih konflikata. Autor primećuje da se Azija skoncentrisala na stvaranje bolje budućnosti preuzimajući ekonomsku inicijativu sa Zapada. Da li ove emocije predstavljaju osnovne kulturne tendencije karakteristične za određene regije i narode? Kako će ova različita osećanja uticati na svet? Kako će Zapad nadmašiti strah i izbeći prelaz u militarizam? Kako će muslimani prevazići poniženje? Hoće li Kina i Indija zadržati status zemalja nade? Geopolitika emocija predstavlja nov, provokativan pogled na globalizaciju.

Dodatne informacije

Izdavač Clio
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter