Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Frikonomija

Frikonomija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-6926-18-0D

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N1016

Broj strana:

242

Težina:

550 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

46,80 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Međunarodni bestseler.

Postdiplomac s Harvarda i visoko cijenjeni znanstvenik Steven D.Levitt okrenut će naopačke vaša dosadašnja uvjerenja. Ekonomskom temeljitošću provokativno razotkriva neke od najvećih kontroverzi 20. stoljeća. Biste li doveli u vezu upornu trudnicu i naglo smanjenje stope kriminala, zanima li vas zašto Ku-Klux-Klan više ne izaziva sablazan ili kakav bi bio vaš životni put da vam je ime Looser? On zna. I to na najjednostavniji mogući način (koji vam nikad ne bi pao na pamet).

Steven Levitt ima najzanimljiviji um u Americi, a čitanje Frikonomije izgleda kao ugodna šetnja u njegovu društvu po sunčanom ljetnom danu, dok on prstima lagano kao čarobnim štapićem prolazi zrakom i okreće naopačke sve ono što ste nekada smatrali istinom. Pripremite se za prosvjetljenje.
Malcolm Gladwell

Buntovni lovac na blago koji uspjeh temelji na svojoj dosjetljivosti, odvažnom odbijanju i ignoriranju konvencionalne mudrosti... Frikonomija se čita kao detektivski roman... u jednom trenutku vas nasmijava, a u sljedećem zaprepašćuje
Wall Street Journal

Kad bi Indiana Jones bio ekonomist, bio bi Steven D. Levitt
Wall Street Journal

O autorima:
Steven D.Levitt predaje ekonomiju na Sveučilištu Chicago. Njegovo ekonomsko istraživanje osjetljivih područja kao što su oružje i igra, potaklo je mnoge rasprave u medijskim i znanstvenim krugovima. Američka ekonomska udruga uručila mu je priznanje (American Economic Association John Bates Clark Medal), koje se svake dvije godine dodjeljuje najboljem američkom ekonomistu mlađem od četrdeset godina.

Stephen J.Dubner živi u New Yorku. Piše za časopise The New York times i New Yorker, te je najprodavaniji autor naslova Turbulent Souls (Turbulentne duše) i Confessions of a Hero-worshipper (Ispovijed obožavatelja junaka).

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 220x300
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Međunarodni bestseler. Postdiplomac s Harvarda i visoko cijenjeni znanstvenik Steven D.Levitt okrenut će naopačke vaša dosadašnja uvjerenja. Ekonomskom temeljitošću provokativno razotkriva neke od najvećih kontroverzi 20. stoljeća. Biste li doveli u vezu upornu trudnicu i naglo smanjenje stope kriminala, zanima li vas zašto Ku-Klux-Klan više ne izaziva sablazan ili kakav bi bio vaš životni put da vam je ime Looser? On zna. I to na najjednostavniji mogući način (koji vam nikad ne bi pao na pamet). Steven Levitt ima najzanimljiviji um u Americi, a čitanje Frikonomije izgleda kao ugodna šetnja u njegovu društvu po sunčanom ljetnom danu, dok on prstima lagano kao čarobnim štapićem prolazi zrakom i okreće naopačke sve ono što ste nekada smatrali istinom. Pripremite se za prosvjetljenje. Malcolm Gladwell Buntovni lovac na blago koji uspjeh temelji na svojoj dosjetljivosti, odvažnom odbijanju i ignoriranju konvencionalne mudrosti... Frikonomija se čita kao detektivski roman... u jednom trenutku vas nasmijava, a u sljedećem zaprepašćuje Wall Street Journal Kad bi Indiana Jones bio ekonomist, bio bi Steven D. Levitt Wall Street Journal O autorima: Steven D.Levitt predaje ekonomiju na Sveučilištu Chicago. Njegovo ekonomsko istraživanje osjetljivih područja kao što su oružje i igra, potaklo je mnoge rasprave u medijskim i znanstvenim krugovima. Američka ekonomska udruga uručila mu je priznanje (American Economic Association John Bates Clark Medal), koje se svake dvije godine dodjeljuje najboljem američkom ekonomistu mlađem od četrdeset godina. Stephen J.Dubner živi u New Yorku. Piše za časopise The New York times i New Yorker, te je najprodavaniji autor naslova Turbulent Souls (Turbulentne duše) i Confessions of a Hero-worshipper (Ispovijed obožavatelja junaka).

Dodatne informacije

Izdavač Stanek
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter