Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Fotografski priručnik

Fotografski priručnik

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Grupa autora


ISBN:

978-86-7804-245-4

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3602

Broj strana:

256

Težina:

1400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

90,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Danas kada su nam fotoaparati uvjek pri ruci i kada slike pravimo i mobilnim telefonima, kada se fotografije svuda razmjenjuju i pronalaze, ova knjiga je neophodna svakome ko želi da usavrši ovu vještinu i napravi veličanstvene i uvjerljive slike. Fotografisati je lako. Nije lako napraviti snažnu i upečatljivu fotografiju koja komunicira s posmatračem. Za to je potrebna zanimljiva kompozicija i dobro osvjetljenje. Nekim fotografima ovo jednostavno prirodno ide od ruke, dok drugi to tek treba da nauče.

Ipak, nema razloga za brigu, potrebno je samo savladati nekoliko osnovnih fotografskih tehnika i amaterske fotografije mogu biti mala umjetnička djela. Fotografski priručnik nudi sve što treba znati o fotografskoj tehnici i umjetnosti. Savršeno ilustrovana i jasno pisana, pregledna i upečatljiva poglavlja objašnjavaju najvažnije elemente fotografskih tehnika, od osnovnih pravila kompozicije do najnovijih digitalnih dostignuća.

Praktičan, inspirativan i više nego informativan Fotografski priručnik pomaže da izaberete pravi fotoaparat i objektive, uči da manipulišete slikom i postignete najbolje efekte. Od osnovnih tehnika, određivanja ekspozicije, preko efektne kompozicije i važnosti osvjetljenja pa sve do izbora atraktivnih motiva i eksperimenata priručnik uvodi čitaoca u svjet beskrajnih mogućnosti fotografisanja.

Sva uputstva imaju ilustracije koje prati tekst razumljive terminologije, sa savjetima profesionalaca koji otkrivaju male tajne velikih majstora, tajne koje čine razliku između amaterske i profesionalne fotografije. Urednik ovog izdanja i autor većine fotografija je Stiv Bavister, jedan od najuspješnijih i najiskusnijih fotografa u Velikoj Britaniji, objavio je oko dvadesetak knjiga o fotografiji. Uz Stiva u radu na ovom priručniku učestvovao je tim stručnjaka kako za digitalnu tako i za fotografiju na klasičnom filmu.

  • Originalni naziv: Complete Photography...
  • Prevodilac: Gordan Dropulić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 215x280
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Danas kada su nam fotoaparati uvjek pri ruci i kada slike pravimo i mobilnim telefonima, kada se fotografije svuda razmjenjuju i pronalaze, ova knjiga je neophodna svakome ko želi da usavrši ovu vještinu i napravi veličanstvene i uvjerljive slike. Fotografisati je lako. Nije lako napraviti snažnu i upečatljivu fotografiju koja komunicira s posmatračem. Za to je potrebna zanimljiva kompozicija i dobro osvjetljenje. Nekim fotografima ovo jednostavno prirodno ide od ruke, dok drugi to tek treba da nauče. Ipak, nema razloga za brigu, potrebno je samo savladati nekoliko osnovnih fotografskih tehnika i amaterske fotografije mogu biti mala umjetnička djela. Fotografski priručnik nudi sve što treba znati o fotografskoj tehnici i umjetnosti. Savršeno ilustrovana i jasno pisana, pregledna i upečatljiva poglavlja objašnjavaju najvažnije elemente fotografskih tehnika, od osnovnih pravila kompozicije do najnovijih digitalnih dostignuća. Praktičan, inspirativan i više nego informativan Fotografski priručnik pomaže da izaberete pravi fotoaparat i objektive, uči da manipulišete slikom i postignete najbolje efekte. Od osnovnih tehnika, određivanja ekspozicije, preko efektne kompozicije i važnosti osvjetljenja pa sve do izbora atraktivnih motiva i eksperimenata priručnik uvodi čitaoca u svjet beskrajnih mogućnosti fotografisanja. Sva uputstva imaju ilustracije koje prati tekst razumljive terminologije, sa savjetima profesionalaca koji otkrivaju male tajne velikih majstora, tajne koje čine razliku između amaterske i profesionalne fotografije. Urednik ovog izdanja i autor većine fotografija je Stiv Bavister, jedan od najuspješnijih i najiskusnijih fotografa u Velikoj Britaniji, objavio je oko dvadesetak knjiga o fotografiji. Uz Stiva u radu na ovom priručniku učestvovao je tim stručnjaka kako za digitalnu tako i za fotografiju na klasičnom filmu.

Dodatne informacije

Izdavač Mono i Manjana
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter