Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Pisanje i razlika

Pisanje i razlika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789539572110

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M1290

Broj strana:

326

Težina:

510 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

40,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Klasično djelo poststrukturalističke misli i djelo koje je otvorilo vrata mnogim promišljanjima u diskursu društvenih znanosti. Derrida u ovoj zbirci eseja sistematski promišlja i dekonstruira zapadnu metafiziku, ukazujući na njene nedostatke te posljedice koje je imala na konstituciju zapadnog mišljenja.

Prvi dio knjige (eseji o Descartesu i Foucaultu) najjasnije pokazuju razvoj Derridine metode dekonstrukcije i njen uticaj na kritiku strukturalizma koji je nehotično ponavljao metafizičke koncepte u svojim lingvističkim modelima.

Drugi dio knjige sadrži neke od Derridinih najplodnijih analiza zašto i kako metafizičko mišljenje mora isključiti pismo iz svoje koncepcije jezika pokazujući da je metafizika konstituirana na ovoj isključenosti.

Eseji o Freudu, Batailleu, Hegelu i Levi-Straussu poslužili su kao uvod za shvaćanje Derridinih osnovnih pojmova pisma i razlike - neprevodive formulacije nemetafizičkog koncepta koji čine osnovu Derridinog ukupnog mišljenja.

  • Prevodilac: Vanda Mikšić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x230
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Klasično djelo poststrukturalističke misli i djelo koje je otvorilo vrata mnogim promišljanjima u diskursu društvenih znanosti. Derrida u ovoj zbirci eseja sistematski promišlja i dekonstruira zapadnu metafiziku, ukazujući na njene nedostatke te posljedice koje je imala na konstituciju zapadnog mišljenja. Prvi dio knjige (eseji o Descartesu i Foucaultu) najjasnije pokazuju razvoj Derridine metode dekonstrukcije i njen uticaj na kritiku strukturalizma koji je nehotično ponavljao metafizičke koncepte u svojim lingvističkim modelima. Drugi dio knjige sadrži neke od Derridinih najplodnijih analiza zašto i kako metafizičko mišljenje mora isključiti pismo iz svoje koncepcije jezika pokazujući da je metafizika konstituirana na ovoj isključenosti. Eseji o Freudu, Batailleu, Hegelu i Levi-Straussu poslužili su kao uvod za shvaćanje Derridinih osnovnih pojmova pisma i razlike - neprevodive formulacije nemetafizičkog koncepta koji čine osnovu Derridinog ukupnog mišljenja.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter