Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Filozofija osećanja

Filozofija osećanja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7666-120-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1265

Broj strana:

263

Težina:

378 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Šta su osjećanja, šta ona znače i kako bi trebalo da se odnosimo prema njima? Filozofija osjećanja postavlja upravo ta pitanja. Mnogi su se filozofi bavili osjećanjima i različito ih tumačili. Ova knjiga daje lako razumljiv uvid u osjećanja i njihovo značenje i to sa filozofskog polazišta.

Osjećanja su dio našeg identiteta i našeg neposrednog odnosa i prema samima sebi i prema svijetu. Pomoću osjećanja - bilo da je to sreća, tuga, strepnja, strah, ljutnja ili očajanje - mi spontano zauzimamo stav prema stvarnosti i prije nego što počnemo da razmišljamo i analiziramo. Osjećanja nam daju uvid u to ko smo i koje vrijednosti zastupamo. Ali ne smijemo dozvoliti da osjećanja sama vladaju. Moramo da razmišljamo o njima, ne samo da bismo razumjeli sebe već da bismo razumjeli i druge. Osjećanja nam mogu pribaviti uvid do koga ne možemo doći na drugi način.

Ona, međutim, mogu biti i izraz pogrešnog tumačenja stvarnosti i tako nas navesti na pogrešan put. Stoga jedino ravnoteža osjećanja i razuma nudi osnovu za pravi uvid u mnogostrukosti života i savladavanje svih njegovih aspekata.

Namjera ove knjige je da povezivanjem konkretnog iskustva pojedinca i dubljeg razmišljanja kojem filozofija može da doprinese, omogući čitaocima da bolje razumiju sopstvena osjećanja. Knjiga, istovremeno, nudi sistematsku osnovu i onima koji i profesionalno treba da zauzmu određeni stav prema osjećanjima.

  • Prevodilac: Ratka Krsmanović
  • Edicija: Teorija
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Šta su osjećanja, šta ona znače i kako bi trebalo da se odnosimo prema njima? Filozofija osjećanja postavlja upravo ta pitanja. Mnogi su se filozofi bavili osjećanjima i različito ih tumačili. Ova knjiga daje lako razumljiv uvid u osjećanja i njihovo značenje i to sa filozofskog polazišta. Osjećanja su dio našeg identiteta i našeg neposrednog odnosa i prema samima sebi i prema svijetu. Pomoću osjećanja - bilo da je to sreća, tuga, strepnja, strah, ljutnja ili očajanje - mi spontano zauzimamo stav prema stvarnosti i prije nego što počnemo da razmišljamo i analiziramo. Osjećanja nam daju uvid u to ko smo i koje vrijednosti zastupamo. Ali ne smijemo dozvoliti da osjećanja sama vladaju. Moramo da razmišljamo o njima, ne samo da bismo razumjeli sebe već da bismo razumjeli i druge. Osjećanja nam mogu pribaviti uvid do koga ne možemo doći na drugi način. Ona, međutim, mogu biti i izraz pogrešnog tumačenja stvarnosti i tako nas navesti na pogrešan put. Stoga jedino ravnoteža osjećanja i razuma nudi osnovu za pravi uvid u mnogostrukosti života i savladavanje svih njegovih aspekata. Namjera ove knjige je da povezivanjem konkretnog iskustva pojedinca i dubljeg razmišljanja kojem filozofija može da doprinese, omogući čitaocima da bolje razumiju sopstvena osjećanja. Knjiga, istovremeno, nudi sistematsku osnovu i onima koji i profesionalno treba da zauzmu određeni stav prema osjećanjima.

Dodatne informacije

Izdavač Geopoetika
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter