Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Fatimina ruka, I tom

Fatimina ruka, I tom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-865-210-591-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5471

Broj strana:

479

Težina:

413 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Španija na prelasku iz XVI u XVII vijek. Zemlja koju predvodi kralj Filip II proživljava brojna previranja sa dalekosežnim istorijskim posljedicama. Jednako buran i neizvjestan je i život Ernanda Ruisa, sina Mavarke koju je silovao katolički sveštenik. Fizički obiljležen naslijeđenim plavim očima, nimalo svojstvenim njegovom arapskom izgledu, svim srcem i dušom neumorno se bori da premosti jaz između dvije vjere i da dopinese miroljubivom razumijevanju pobijeđenih i pobjednika.

Rastrzan između ljubavi prema muslimanki i hrišćanki, uviđa da će zauvijek ostati musliman među hrišćanima, a da će među muslimanima biti žigosan i prezren kao hrišćanin.
Ugnjeteni i obespravljeni Mavri podižu se na ustanak protiv hrišćana. Igrom slučaja, u noći krvavog pokolja Ernando upoznaje Fatimu i putevi im se prepliću duž drumova kraljevine Granade iz koje su svi prognani u Kordovu. S mukom dosegnuta sreća u novoj sredini neće dugo potrajati, ali uporni i pravdoljubivi Ernando neće klonuti duhom.

Uzbudljiva i puna preokreta, simbolična i univerzalna životna priča, utkana je u vjerodostojna istorijska zbivanja u Španiji koja na vrhuncu moći jasno otkriva strahote društvenog propadanja.

  • Originalni naziv: La mano de Fatima
  • Prevodilac: Dragana Bajić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Španija na prelasku iz XVI u XVII vijek. Zemlja koju predvodi kralj Filip II proživljava brojna previranja sa dalekosežnim istorijskim posljedicama. Jednako buran i neizvjestan je i život Ernanda Ruisa, sina Mavarke koju je silovao katolički sveštenik. Fizički obiljležen naslijeđenim plavim očima, nimalo svojstvenim njegovom arapskom izgledu, svim srcem i dušom neumorno se bori da premosti jaz između dvije vjere i da dopinese miroljubivom razumijevanju pobijeđenih i pobjednika. Rastrzan između ljubavi prema muslimanki i hrišćanki, uviđa da će zauvijek ostati musliman među hrišćanima, a da će među muslimanima biti žigosan i prezren kao hrišćanin. Ugnjeteni i obespravljeni Mavri podižu se na ustanak protiv hrišćana. Igrom slučaja, u noći krvavog pokolja Ernando upoznaje Fatimu i putevi im se prepliću duž drumova kraljevine Granade iz koje su svi prognani u Kordovu. S mukom dosegnuta sreća u novoj sredini neće dugo potrajati, ali uporni i pravdoljubivi Ernando neće klonuti duhom. Uzbudljiva i puna preokreta, simbolična i univerzalna životna priča, utkana je u vjerodostojna istorijska zbivanja u Španiji koja na vrhuncu moći jasno otkriva strahote društvenog propadanja.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter