Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.240

Facebook slicica

Katalog

Farmakologija

Farmakologija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7222-062-6

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M4128

Broj strana:

707

Težina:

907 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

55,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Farmakologija je grana farmacije koja proučava lekove, njihove fizičke i hemijske karakteristike, primenu u lečenju, u farmakoterapiji, kao i metabolizam leka.

Farmakologija (od grčke reči farmakon = lek i latinske reči logia = nauka) označava u najširem smislu nauku o lekovima. Ona se može defmisađ i kao nauka o supstancijama koje reaguju sa živim sistemima posredstvom hemijskih procesa poseb- no vezivanjem za regulatorne molekule čime se postiže aktiviranje ili inhibicija normalnih proce- sa u organizmu.

Farmakologija u užem smislu, ponekad se na- ziva medicinska farmakologija, definiše se kao nauka o supstancijama koje se primenjuju za sprečavanje, dijagnostikovanje i lečenje bolesti.
Klinička farmakologija se bavi praktičnom primenom lekova u lečenju bolesti. Na kraju ovog poglavlja pobrojani su svi problemi kojima se bavi specijalista - klinički farmakolog.

Toksikologija je grana farmakologije koja proučava neželjene efekte hemijskih supstancija na sisteme živog organizma od individualnih ćelija do kompleksnih ekosistema.

Najnovije dvadesettreće izdanje.

  • Izdanje: 23
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x230
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Farmakologija je grana farmacije koja proučava lekove, njihove fizičke i hemijske karakteristike, primenu u lečenju, u farmakoterapiji, kao i metabolizam leka. Farmakologija (od grčke reči farmakon = lek i latinske reči logia = nauka) označava u najširem smislu nauku o lekovima. Ona se može defmisađ i kao nauka o supstancijama koje reaguju sa živim sistemima posredstvom hemijskih procesa poseb- no vezivanjem za regulatorne molekule čime se postiže aktiviranje ili inhibicija normalnih proce- sa u organizmu. Farmakologija u užem smislu, ponekad se na- ziva medicinska farmakologija, definiše se kao nauka o supstancijama koje se primenjuju za sprečavanje, dijagnostikovanje i lečenje bolesti. Klinička farmakologija se bavi praktičnom primenom lekova u lečenju bolesti. Na kraju ovog poglavlja pobrojani su svi problemi kojima se bavi specijalista - klinički farmakolog. Toksikologija je grana farmakologije koja proučava neželjene efekte hemijskih supstancija na sisteme živog organizma od individualnih ćelija do kompleksnih ekosistema. Najnovije dvadesettreće izdanje.

Dodatne informacije

Izdavač Elit Medica Beograd
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter