Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Fantom slobode: Johhny B. Štulić biografija

Fantom slobode: Johhny B. Štulić biografija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Hrvoje Horvat


ISBN:

953-12-0156-0

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M0338

Broj strana:

210

Težina:

336 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

42,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Iscrpna biografija Johnnyja B. Štulića Fantom slobode sveobuhvatan je prikaz karijere i života najkarizmatičnije figure hrvatskog rocka. Vođa grupe Azra jedan je od najpopularnijih i najutjecajnijih hrvatskih glazbenika svih vremena, podjednako zanimljiv fanovima, kritičarima, ali i mnogim književnicima koji ne kriju da je Štulić utjecao na njihovo pisanje.
Osim kritičkih analiza njegova samostalnog rada i rada s Azrom, knjiga biografski obrađuje njegovu karijeru, sadrži mnoge nepoznate pojedinosti
iz njegova života, sjećanja kolega i saradnika, neobjavljene pjesme, uvide u brojne novinske osvrte i Štulićeve izjave te je najiscrpniji skup podataka dosad publiciran o Štuliću i Azri.
Fantom slobode cjelovito i utemeljeno objašnjava fenomen Azre i postanak Štulićeva kulta koji s nesmanjenim intenzitetom traje i danas..

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Iscrpna biografija Johnnyja B. Štulića Fantom slobode sveobuhvatan je prikaz karijere i života najkarizmatičnije figure hrvatskog rocka. Vođa grupe Azra jedan je od najpopularnijih i najutjecajnijih hrvatskih glazbenika svih vremena, podjednako zanimljiv fanovima, kritičarima, ali i mnogim književnicima koji ne kriju da je Štulić utjecao na njihovo pisanje. Osim kritičkih analiza njegova samostalnog rada i rada s Azrom, knjiga biografski obrađuje njegovu karijeru, sadrži mnoge nepoznate pojedinosti iz njegova života, sjećanja kolega i saradnika, neobjavljene pjesme, uvide u brojne novinske osvrte i Štulićeve izjave te je najiscrpniji skup podataka dosad publiciran o Štuliću i Azri. Fantom slobode cjelovito i utemeljeno objašnjava fenomen Azre i postanak Štulićeva kulta koji s nesmanjenim intenzitetom traje i danas..

Dodatne informacije

Izdavač Profil
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter