Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Sin crnog četvrtka

Sin crnog četvrtka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-80426-52-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B6438

Broj strana:

224

Težina:

306 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U knjizi Gde ptica peva najlepše – vizionarskom autobiografskom romanu, koji je NPR uporedio sa Sto godina samoće i nazvao ga otelotvorenom genijalnom nadrealnom vizijom – usred fantastične gungule cirkusa, tarota, katoličkog i jevrejskog misticizma, seksualne ekstravagancije, političkog nasilja i duha mudrog rabina koji služi kao savetnik pratili smo pretke Hodorovskog koji su prebegli u Čile. Sada, u knjizi Sin crnog četvrtka, sam Hodorovski preuzima glavnu ulogu dok nas uvodi u nezaboravni ansambl njegovih ranih godina u Čileu tridesetih.
Baš kao što čini u svim medijima od filma do stripa, od mističke filozofije do fikcije, Hodorovski i ovde prikazuje svoju neograničenu sposobnost stvaranja univerzuma punog čudesa, užasa, humora, magije i kosmičke istine koji premašuju naše najluđe snove. Sin crnog četvrtka je uzbudljiv roman jednog od naših najdragocenijih majstora.

  • Originalni naziv: El nino de jueves negro...
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U knjizi Gde ptica peva najlepše – vizionarskom autobiografskom romanu, koji je NPR uporedio sa Sto godina samoće i nazvao ga otelotvorenom genijalnom nadrealnom vizijom – usred fantastične gungule cirkusa, tarota, katoličkog i jevrejskog misticizma, seksualne ekstravagancije, političkog nasilja i duha mudrog rabina koji služi kao savetnik pratili smo pretke Hodorovskog koji su prebegli u Čile. Sada, u knjizi Sin crnog četvrtka, sam Hodorovski preuzima glavnu ulogu dok nas uvodi u nezaboravni ansambl njegovih ranih godina u Čileu tridesetih. Baš kao što čini u svim medijima od filma do stripa, od mističke filozofije do fikcije, Hodorovski i ovde prikazuje svoju neograničenu sposobnost stvaranja univerzuma punog čudesa, užasa, humora, magije i kosmičke istine koji premašuju naše najluđe snove. Sin crnog četvrtka je uzbudljiv roman jednog od naših najdragocenijih majstora.

Dodatne informacije

Izdavač Arete
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter