Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Preostali

Preostali

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Tom Perrotta


ISBN:

9789533168111

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M6173

Broj strana:

331

Težina:

520 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Bismo li se raspali uvjereni kako više ništa nema smisla, odbacili sva ograničenja koja smo si dotad nametali, prigrlili neka nova uvjerenja, ili bismo i dalje koračali ovim svijetom, pokušavajući povratiti privid kakve-takve normalnosti i vratiti smisao životu koji smo vodili prije nego se sve raspalo? Novi gradonačelnik američkog gradića Mapletona odlučan je u svoju potresenu zajednicu vratiti nadu i smisao.

No, to će biti teže nego je mislio: tuga, očaj i ljutnja prožimaju stanovnike, ali i njegovu obitelj koju je “Iznenadni odlazak” potpuno razorio. Supruga mu se pridružila kultu Ostavljenih krivaca koji, obavijeni dimom cigareta, slijede sugrađane kao živi, nijemi podsjetnici na ono što se dogodilo i što će se neminovno, kako su uvjereni, ponoviti. Sin mu je napustio studij i pridružio se sljedbenicima samozvanog proroka, Svetog Waynea, a kći mu se preko noći počela problematično ponašati. Uza sve to, upustit će se u vezu sa ženom koja je kobnog dana ostala bez supruga i dvoje djece.

Tuga, očaj, bijes, tragovi nade, i gorko-slatki humor koji će vam natjerati suze na oči karakteristike su kojima je Tom Perrotta predobro poznat svojim mnogobrojnim obožavateljima. Nakon romana Poduka iz apstinencije kojim je osvojio hrvatske čitatelje, Algoritam vam predstavlja još jedno njegovo remek-djelo o ljubavi, povezanosti i gubitku, majstorski ekranizirano u TV-seriju u produkciji HBO-a i s fantastičnim Justinom Therouxom u glavnoj ulozi. Prijevod potpisuje Martina Pranić, a naslovnicu Kristina Musić.

  • Originalni naziv: The Leftovers
  • Prevodilac: Martina Pranić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Bismo li se raspali uvjereni kako više ništa nema smisla, odbacili sva ograničenja koja smo si dotad nametali, prigrlili neka nova uvjerenja, ili bismo i dalje koračali ovim svijetom, pokušavajući povratiti privid kakve-takve normalnosti i vratiti smisao životu koji smo vodili prije nego se sve raspalo? Novi gradonačelnik američkog gradića Mapletona odlučan je u svoju potresenu zajednicu vratiti nadu i smisao. No, to će biti teže nego je mislio: tuga, očaj i ljutnja prožimaju stanovnike, ali i njegovu obitelj koju je “Iznenadni odlazak” potpuno razorio. Supruga mu se pridružila kultu Ostavljenih krivaca koji, obavijeni dimom cigareta, slijede sugrađane kao živi, nijemi podsjetnici na ono što se dogodilo i što će se neminovno, kako su uvjereni, ponoviti. Sin mu je napustio studij i pridružio se sljedbenicima samozvanog proroka, Svetog Waynea, a kći mu se preko noći počela problematično ponašati. Uza sve to, upustit će se u vezu sa ženom koja je kobnog dana ostala bez supruga i dvoje djece. Tuga, očaj, bijes, tragovi nade, i gorko-slatki humor koji će vam natjerati suze na oči karakteristike su kojima je Tom Perrotta predobro poznat svojim mnogobrojnim obožavateljima. Nakon romana Poduka iz apstinencije kojim je osvojio hrvatske čitatelje, Algoritam vam predstavlja još jedno njegovo remek-djelo o ljubavi, povezanosti i gubitku, majstorski ekranizirano u TV-seriju u produkciji HBO-a i s fantastičnim Justinom Therouxom u glavnoj ulozi. Prijevod potpisuje Martina Pranić, a naslovnicu Kristina Musić.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter