Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Plamen nad ponorom

Plamen nad ponorom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Vernor Vindž


ISBN:

86-7436-572-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1428

Broj strana:

678

Težina:

847 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

28,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Vindž nam priča uzbudljivu priču koja se odvija širom svemira i na nekolikim planetama, punu izvanrednih ideja i domišljatih čudesa. Ovo je naučna fantastika velikih razmjera u najboljem smislu te riječi.
Fred Kliver, The Denver Post

Plamen nad ponorom je odlična priča o velikim galaktičkim civilizacijama, nevjerovatnim vanzemaljskim rasama, bitkama koje uništavaju planete i herojskoj ljudskoj avanturi. Vanzemaljci Šiljci, stvorenja slična psima, inteligentni samo ako su povezani u čopore od po četvoro, petoro i šestoro, naročito su dobro zamišljeni. Drugi pisci mogli bi da koriste takva stvorenja tokom cijele svoje karijere, ali Vindžu su ona samo jedan element njegovog veličanstvenog mozaika.

Džon R. Alden, Cleveland Palin Dealer

Teško da se išta u SF literaturi poslednjih godina može mjeriti s Vindžovim vanzemaljcima. Ali, zapravo, stvarno zapanjuje sam ambijent: ogroman, stari, nastanjeni atrijum sa mrežama podataka, prošaran čudesima. A prava tajna je u ovome: iako je Vindžova galaksija veća od svega što čovjek uopšte može da zamisli, u isto vrijeme cijela se da sagledati unutrašnjim okom. Vindž je uspio da stvori ambijent dovoljno intiman da nosi samo jednu priču, a dovoljno velik da ispriča njih hiljadu.

Džon Klut

  • Prevodilac: Bojana Ilić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Vindž nam priča uzbudljivu priču koja se odvija širom svemira i na nekolikim planetama, punu izvanrednih ideja i domišljatih čudesa. Ovo je naučna fantastika velikih razmjera u najboljem smislu te riječi. Fred Kliver, The Denver Post Plamen nad ponorom je odlična priča o velikim galaktičkim civilizacijama, nevjerovatnim vanzemaljskim rasama, bitkama koje uništavaju planete i herojskoj ljudskoj avanturi. Vanzemaljci Šiljci, stvorenja slična psima, inteligentni samo ako su povezani u čopore od po četvoro, petoro i šestoro, naročito su dobro zamišljeni. Drugi pisci mogli bi da koriste takva stvorenja tokom cijele svoje karijere, ali Vindžu su ona samo jedan element njegovog veličanstvenog mozaika. Džon R. Alden, Cleveland Palin Dealer Teško da se išta u SF literaturi poslednjih godina može mjeriti s Vindžovim vanzemaljcima. Ali, zapravo, stvarno zapanjuje sam ambijent: ogroman, stari, nastanjeni atrijum sa mrežama podataka, prošaran čudesima. A prava tajna je u ovome: iako je Vindžova galaksija veća od svega što čovjek uopšte može da zamisli, u isto vrijeme cijela se da sagledati unutrašnjim okom. Vindž je uspio da stvori ambijent dovoljno intiman da nosi samo jednu priču, a dovoljno velik da ispriča njih hiljadu. Džon Klut

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter