Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Kula tmine III - Puste zemlje

Kula tmine III - Puste zemlje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Stephen King


ISBN:

978-953-342-087-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B8484

Broj strana:

540

Težina:

708 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

49,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Treći dio epske fantastične epske pustolovine Kula tmine.

Nastavak priče o zagonetnom lutajućem vitezu Rolandu iz Gileada, posljednjem revolverašu na svijetu, i njegovoj potrazi za Kulom tmine jedna je od najboljih Kingovih priča. Riječ je o prvorazrednom Kingu i remek-djelu bogatom simbolizmom i alegorijama.

Zagonetni revolveraš Roland nastavlja svoju potragu za Kulom tmine, koja ga proganja u snovima i noćnim morama. Pridružili su mu se prijatelji koji su u njegov svijet ušli puno prije – bivši ovisnik i diler droge Eddie Dean te nova osobnost Odette Holmes, koja se sada javlja kao Susannah Dean. Roland je spasio život dječaku Jakeu Chambersu, koji je u njegovu svijetu već umro. Jake se opet pojavljuje, a Rolandova ga družina mora izvući u Međuzemlje i zatim slijediti stazu Zrake kroz pustinju prokletstva do Kule tmine.
Na tom putu čekaju ih nove opasnosti u ratom opustošenom gradu Ludu i okolnim pustim zemljama. Progoni ih Bezvremeni Neznanac, susreću se s dvadeset metara visokim medvjedom kiborgom, gusarom Gasherom, strahovitim Tik-Tokom, a poseban im je izazov nadmudriti Blainea Jednotračnog, jednotračni vlak kojim upravlja umjetna inteligencija i koji je s vremenom postao podvojena ličnost.
U romanu Puste zemlje, trećem nastavku svoje veličanstvene sage Kula tmine, poznati američki pisac fantasy i horor romana Stephen King prati nove avanture svojeg junaka Rolanda u potrazi za Kulom tmine. King vrlo vješto gradi svoj jezoviti svijet spajajući fantastiku i realizam, psihološki profilirane likove i elemente horora. Njegov je svijet mračan i strašan, a opet tako privlačan i uzbudljiv da se knjiga pročita u dahu.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Treći dio epske fantastične epske pustolovine Kula tmine. Nastavak priče o zagonetnom lutajućem vitezu Rolandu iz Gileada, posljednjem revolverašu na svijetu, i njegovoj potrazi za Kulom tmine jedna je od najboljih Kingovih priča. Riječ je o prvorazrednom Kingu i remek-djelu bogatom simbolizmom i alegorijama. Zagonetni revolveraš Roland nastavlja svoju potragu za Kulom tmine, koja ga proganja u snovima i noćnim morama. Pridružili su mu se prijatelji koji su u njegov svijet ušli puno prije – bivši ovisnik i diler droge Eddie Dean te nova osobnost Odette Holmes, koja se sada javlja kao Susannah Dean. Roland je spasio život dječaku Jakeu Chambersu, koji je u njegovu svijetu već umro. Jake se opet pojavljuje, a Rolandova ga družina mora izvući u Međuzemlje i zatim slijediti stazu Zrake kroz pustinju prokletstva do Kule tmine. Na tom putu čekaju ih nove opasnosti u ratom opustošenom gradu Ludu i okolnim pustim zemljama. Progoni ih Bezvremeni Neznanac, susreću se s dvadeset metara visokim medvjedom kiborgom, gusarom Gasherom, strahovitim Tik-Tokom, a poseban im je izazov nadmudriti Blainea Jednotračnog, jednotračni vlak kojim upravlja umjetna inteligencija i koji je s vremenom postao podvojena ličnost. U romanu Puste zemlje, trećem nastavku svoje veličanstvene sage Kula tmine, poznati američki pisac fantasy i horor romana Stephen King prati nove avanture svojeg junaka Rolanda u potrazi za Kulom tmine. King vrlo vješto gradi svoj jezoviti svijet spajajući fantastiku i realizam, psihološki profilirane likove i elemente horora. Njegov je svijet mračan i strašan, a opet tako privlačan i uzbudljiv da se knjiga pročita u dahu.

Dodatne informacije

Izdavač Lumen
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter