Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Tamna materija

Tamna materija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mišel Pejver


ISBN:

978-86-521-0822-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4605

Broj strana:

222

Težina:

346 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Šta je ovo?
Šta hoće?
Zašto je bjesnio na mene?

Januar 1937.
Oblaci rata gomilaju se nad Londonom, teškim od magle. Dvadesetosmogodišnji Džek je siromašan, usamljen i očajnički priželjkuje promjenu u životu. Kada mu ponude mjesto radio-operatera u ekspediciji na Arktik, on je objeručke prihvata.

Putnici isplovljavaju brodom iz Norveške u dobrom raspoloženju: petorica muškaraca i osam haskija prelaze Barencovo more pod svjetlošću ponoćnog sunca. Konačno pristižu u daleki, nenaseljeni zaliv gdje će logorovati narednih godinu dana: Gruhuken.

Ipak, arktičko ljeto je kratko. Dok se noć vraća i ponovo uzima zemlju pod svoje, Džek osjeća kako mu se prikrada nekakva nelagodnost. Jedan po jedan, njegovi sadruzi primorani su da odu odatle. On se nalazi pred turobnim izborom: ostati ili otići.
Uskoro će vidjeti i posljednji zračak sunca, a potom će polarna noć prekriti logor mjesecima tame. Džek će stići do tačke s koje povratka nema – kada se more smrzne i bijeg postane nemoguć.

A Gruhuken nije nenastanjen.
Džek nije sam.
Nešto hodi tamom.

  • Originalni naziv: Dark Matterr
  • Prevodilac: Nikola Zečević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Šta je ovo? Šta hoće? Zašto je bjesnio na mene? Januar 1937. Oblaci rata gomilaju se nad Londonom, teškim od magle. Dvadesetosmogodišnji Džek je siromašan, usamljen i očajnički priželjkuje promjenu u životu. Kada mu ponude mjesto radio-operatera u ekspediciji na Arktik, on je objeručke prihvata. Putnici isplovljavaju brodom iz Norveške u dobrom raspoloženju: petorica muškaraca i osam haskija prelaze Barencovo more pod svjetlošću ponoćnog sunca. Konačno pristižu u daleki, nenaseljeni zaliv gdje će logorovati narednih godinu dana: Gruhuken. Ipak, arktičko ljeto je kratko. Dok se noć vraća i ponovo uzima zemlju pod svoje, Džek osjeća kako mu se prikrada nekakva nelagodnost. Jedan po jedan, njegovi sadruzi primorani su da odu odatle. On se nalazi pred turobnim izborom: ostati ili otići. Uskoro će vidjeti i posljednji zračak sunca, a potom će polarna noć prekriti logor mjesecima tame. Džek će stići do tačke s koje povratka nema – kada se more smrzne i bijeg postane nemoguć. A Gruhuken nije nenastanjen. Džek nije sam. Nešto hodi tamom.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter