Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Red magle - Poslednje carstvo

Red magle - Poslednje carstvo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0508-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6000

Broj strana:

645

Težina:

550 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Posljednje carstvo je prvi roman trilogije koja je gromoglasno razbila savremene fantazijske klišee i odjeknula žanrovskom scenom takvom osvežavajućom silinom da je svog autora učinila najblistavijom mladom zvijezdom epske fantastike.

Bogatstvo svjetova Brendona Sandersona, karakterizacija njegovih protagonista i ljepota stila i jezika kojim piše za kratko vrijeme učinili su ga najčitanijim piscem fantastike mlađe generacije ali i nasljednikom Roberta Džordana – osobom koja će privesti kraju kultni serijal Točak vremena.

Trilogija Red magle odigrava se u svijetu zasutom kišama pepela, skrivenom sumaglicama, kojim već čitav milenijum vlada besmrtni Gospod Vladar, okružen svojim plemstvom, svojom crkvom - čiji je on jedini Bog - bezbrojnim potlačenim ska i alomantima: osobama koje imaju sposobnost da u svom organizmu sagorevaju metale, što im daje nadljudsku snagu, brzinu, moći opažanja i isceljenja. Međutim, alomanti mogu da budu samo plemići a ska samo robovi. Već hiljadu godina društvo je tako ustrojeno. Jedni imaju sve, a drugi nemaju ništa. Ali jedan čovek, gnjevan zbog svega toga, započeće revoluciju koja će okončati strahovladu Gospoda Vladara i promijeniti čitav svijet...

Poslednje carstvo može da se čita i kao roman za sebe, premda će malo koji čitalac izdržati da u ostatku trilogije ne potraži odgovore na pitanja koja je autor postavio u prvom delu. Veličanstvena pripovest o pustolovini, magiji i borbi protiv milenijumskog zla, koja se kroz žrtve i odricanja završava pobedom – trilogiju Red magle poželeće da ima svaki istinski ljubitelj fantastike.

  • Originalni naziv: The Final Empire
  • Prevodilac: Ivan jovanović
  • Edicija: Red magle I dio
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Posljednje carstvo je prvi roman trilogije koja je gromoglasno razbila savremene fantazijske klišee i odjeknula žanrovskom scenom takvom osvežavajućom silinom da je svog autora učinila najblistavijom mladom zvijezdom epske fantastike. Bogatstvo svjetova Brendona Sandersona, karakterizacija njegovih protagonista i ljepota stila i jezika kojim piše za kratko vrijeme učinili su ga najčitanijim piscem fantastike mlađe generacije ali i nasljednikom Roberta Džordana – osobom koja će privesti kraju kultni serijal Točak vremena. Trilogija Red magle odigrava se u svijetu zasutom kišama pepela, skrivenom sumaglicama, kojim već čitav milenijum vlada besmrtni Gospod Vladar, okružen svojim plemstvom, svojom crkvom - čiji je on jedini Bog - bezbrojnim potlačenim ska i alomantima: osobama koje imaju sposobnost da u svom organizmu sagorevaju metale, što im daje nadljudsku snagu, brzinu, moći opažanja i isceljenja. Međutim, alomanti mogu da budu samo plemići a ska samo robovi. Već hiljadu godina društvo je tako ustrojeno. Jedni imaju sve, a drugi nemaju ništa. Ali jedan čovek, gnjevan zbog svega toga, započeće revoluciju koja će okončati strahovladu Gospoda Vladara i promijeniti čitav svijet... Poslednje carstvo može da se čita i kao roman za sebe, premda će malo koji čitalac izdržati da u ostatku trilogije ne potraži odgovore na pitanja koja je autor postavio u prvom delu. Veličanstvena pripovest o pustolovini, magiji i borbi protiv milenijumskog zla, koja se kroz žrtve i odricanja završava pobedom – trilogiju Red magle poželeće da ima svaki istinski ljubitelj fantastike.

    Dodatne informacije

    Izdavač Laguna
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter