Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Ledene opekline

Ledene opekline

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-237-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5268

Broj strana:

366

Težina:

399 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kibou-daini je planet opsjednut varanjem smrti. Bilo bi licemjerno da im Carski Revizor Miles Vorkosigan predbacuje zbog toga kad i sam vara smrt otkad zna za sebe, čisto da joj vrati milo za drago. Ali kad se jedna kibou-dainijska krio-korporacija - besmrtna kompanija zadužena da svoje bolno smrtne zamrznute korisnike vodi u neizvjesnu budućnost - pokuša proširiti na Barrayarsko Carstvo, car Gregor šalje Milesa, svog najboljeg istražitelja, da izvidi situaciju.

Planet Kibou-daini svoju kulturu i gospodarstvo sve više i više posvećuje isključivo krioničkom očuvanju mrtvih u nadi njihova skorog oživljavanja. Kako to obično biva kad se čovjek bezočno plete u prirodne tekovine, ta će praksa ubrzo početi stvarati razumljive demografske poteškoće. Miles otkriva da se na Kibou-dainiju razbuktava generacijski sukob oko novca i resursa, premda na planetu koji vrvi izbjeglicama izmještenima iz svog vremena ni generacija više nije ono što je nekad bila. Tu će pronaći još i dječaka koji obožava životinje i čuva opasnu tajnu, Snjeguljicu zarobljenu u ledenom lijesu koja gori od želje da svoju priču iznova ispiše sama i zagonetnu staricu koja praktički utjelovljuje maksimu da tajnicama ne treba stajati na žulj. Podmićivanje, korupcija, zavjera, otmica - nešto je trulo na Kibou-dainiju, i to ne zato što je u Kriokombama nestalo struje. A samom u epicentru svih nevolja nalazimo Milesa!

Priča je ispričana iz triju gledišta: Milesova, njegova oružnika Roica, i iz gledišta Jina Satoa, lokalnog dvanaestogodišnjeg dječaka koji se sasvim dobro snalazi potpuno sam u prilično okrutnom okruženju. Od Diplomatskog imuniteta prošlo je nekoliko godina i Milesu je 39, no oštrica njegova britkog humora nimalo nije otupjela. Štoviše, čini se da mu godine jako dobro stoje. U Ledenim opeklinama Lois McMaster Bujold predstavlja nam lepezu izvrsno razrađenih novih likova koji će se pridružiti već poznatima u istraživanju granica kulture odgađanja smrti koja je zahvatila cijeli jedan planet, a vješto vođena priča vijuga kroz tamne zakutke kompleksnog znanstvenofantastičkog zapleta koji će obožavati i najzahtjevniji ljubitelji žanra. Hrvatski prijevod nove avanture Milesa Vorkosigana potpisuje Dubravka Petrović, a naslovnu ilustraciju Esad Ribić.

  • Originalni naziv: CRYOBURN
  • Prevodilac: Dubravka Petrović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Kibou-daini je planet opsjednut varanjem smrti. Bilo bi licemjerno da im Carski Revizor Miles Vorkosigan predbacuje zbog toga kad i sam vara smrt otkad zna za sebe, čisto da joj vrati milo za drago. Ali kad se jedna kibou-dainijska krio-korporacija - besmrtna kompanija zadužena da svoje bolno smrtne zamrznute korisnike vodi u neizvjesnu budućnost - pokuša proširiti na Barrayarsko Carstvo, car Gregor šalje Milesa, svog najboljeg istražitelja, da izvidi situaciju. Planet Kibou-daini svoju kulturu i gospodarstvo sve više i više posvećuje isključivo krioničkom očuvanju mrtvih u nadi njihova skorog oživljavanja. Kako to obično biva kad se čovjek bezočno plete u prirodne tekovine, ta će praksa ubrzo početi stvarati razumljive demografske poteškoće. Miles otkriva da se na Kibou-dainiju razbuktava generacijski sukob oko novca i resursa, premda na planetu koji vrvi izbjeglicama izmještenima iz svog vremena ni generacija više nije ono što je nekad bila. Tu će pronaći još i dječaka koji obožava životinje i čuva opasnu tajnu, Snjeguljicu zarobljenu u ledenom lijesu koja gori od želje da svoju priču iznova ispiše sama i zagonetnu staricu koja praktički utjelovljuje maksimu da tajnicama ne treba stajati na žulj. Podmićivanje, korupcija, zavjera, otmica - nešto je trulo na Kibou-dainiju, i to ne zato što je u Kriokombama nestalo struje. A samom u epicentru svih nevolja nalazimo Milesa! Priča je ispričana iz triju gledišta: Milesova, njegova oružnika Roica, i iz gledišta Jina Satoa, lokalnog dvanaestogodišnjeg dječaka koji se sasvim dobro snalazi potpuno sam u prilično okrutnom okruženju. Od Diplomatskog imuniteta prošlo je nekoliko godina i Milesu je 39, no oštrica njegova britkog humora nimalo nije otupjela. Štoviše, čini se da mu godine jako dobro stoje. U Ledenim opeklinama Lois McMaster Bujold predstavlja nam lepezu izvrsno razrađenih novih likova koji će se pridružiti već poznatima u istraživanju granica kulture odgađanja smrti koja je zahvatila cijeli jedan planet, a vješto vođena priča vijuga kroz tamne zakutke kompleksnog znanstvenofantastičkog zapleta koji će obožavati i najzahtjevniji ljubitelji žanra. Hrvatski prijevod nove avanture Milesa Vorkosigana potpisuje Dubravka Petrović, a naslovnu ilustraciju Esad Ribić.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter