Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Kamena skloništa

Kamena skloništa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Jean M. Auel


ISBN:

86-7662-038-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

K2503

Broj strana:

660

Težina:

815 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Mali broj autora koji imaju moć da prodaju milione primjeraka svakog svog novog romana razlikuju se po mnogo čemu, ali im je zajednički dar da čitaoca uvedu u dotad zatvorene svjetove. Najbolji od njih imaju vještinu da nam pripovjedaju sjajne priče koje se bave univerzalnim temama, prvim strahovima i duboko skrivenim žudnjama.

Džin M. Oel postala je 1980. član ovog elitnog kluba. Njen prvi roman, Pleme pećinskog medvjeda, izuzetan i zanosan roman o bistroj Kromanjonki koja se upinje da shvati običaje Neandertalaca koji su je usvojili, postao je veliki bestseler i pokrenuo seriju Djeca Zemlje, koja se do sada prodala u 34 miliona primjeraka. U sledeće tri od planiranih šest knjiga Kromanjonka Ajla odrasta dok Oel istražuje prvu od svih ljudskih tema: prilagodi se ili umri. Od četvrtog bestselera, Ravnica povratka, prošlo je, međutim, 12 godina i Oel ovom, petom knjigom izlazi u susret dugom iščekivanju svojih čitalaca. Ajla i Džondalar stižu kući: u devetu pećina Zelandonaca, staru naseobinu iz kamenog doba smještenu u oblast današnje jugozapadne Francuske. Ajla od Zelandonaca ima mnogo šta da nauči, i mnogo čemu da ih poduči.

Džondalarova porodica je ispočetka nepoverljiva prema ljepotici sa kojom se vratio, čudnog naglaska i sa svojim krotkim vukom i konjima. Oduševljava se kada upozna Zelandonija, duhovnog vođu njenog naroda, iscelitelja poput nje, s kojim može da dijeli umijeće liječenja. Posle svih grozota i opasnosti koje su karakterisale njen život, Ajla čezne za mirom i spokojstvom; da bude Džondalarova žena i da ima djecu. Ali, njeni jedinstveni duhovni darovi iziskuju svoje i čak i pošto donese na svijet toliko očekivano dijete, polako shvata da joj je suđeno da igra značajniju ulogu u sudbini Zelandonaca.

  • Originalni naziv: The Shelters of Stone...
  • Prevodilac: Vuk Perišić
  • Edicija: Deca zemlje
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Mali broj autora koji imaju moć da prodaju milione primjeraka svakog svog novog romana razlikuju se po mnogo čemu, ali im je zajednički dar da čitaoca uvedu u dotad zatvorene svjetove. Najbolji od njih imaju vještinu da nam pripovjedaju sjajne priče koje se bave univerzalnim temama, prvim strahovima i duboko skrivenim žudnjama. Džin M. Oel postala je 1980. član ovog elitnog kluba. Njen prvi roman, Pleme pećinskog medvjeda, izuzetan i zanosan roman o bistroj Kromanjonki koja se upinje da shvati običaje Neandertalaca koji su je usvojili, postao je veliki bestseler i pokrenuo seriju Djeca Zemlje, koja se do sada prodala u 34 miliona primjeraka. U sledeće tri od planiranih šest knjiga Kromanjonka Ajla odrasta dok Oel istražuje prvu od svih ljudskih tema: prilagodi se ili umri. Od četvrtog bestselera, Ravnica povratka, prošlo je, međutim, 12 godina i Oel ovom, petom knjigom izlazi u susret dugom iščekivanju svojih čitalaca. Ajla i Džondalar stižu kući: u devetu pećina Zelandonaca, staru naseobinu iz kamenog doba smještenu u oblast današnje jugozapadne Francuske. Ajla od Zelandonaca ima mnogo šta da nauči, i mnogo čemu da ih poduči. Džondalarova porodica je ispočetka nepoverljiva prema ljepotici sa kojom se vratio, čudnog naglaska i sa svojim krotkim vukom i konjima. Oduševljava se kada upozna Zelandonija, duhovnog vođu njenog naroda, iscelitelja poput nje, s kojim može da dijeli umijeće liječenja. Posle svih grozota i opasnosti koje su karakterisale njen život, Ajla čezne za mirom i spokojstvom; da bude Džondalarova žena i da ima djecu. Ali, njeni jedinstveni duhovni darovi iziskuju svoje i čak i pošto donese na svijet toliko očekivano dijete, polako shvata da joj je suđeno da igra značajniju ulogu u sudbini Zelandonaca.

    Dodatne informacije

    Izdavač Algoritam Beograd
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter