Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Božji ratnici - Drugi deo Husitske kule

Božji ratnici - Drugi deo Husitske kule

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7702-598-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B1344

Broj strana:

579

Težina:

601 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,30 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Nastupilo je leto gospodnje 1427.
Sećate li se šta je donelo? Onomad, u proleće, papa Martin V objavio je bulu Salvatoris omnium, u kojoj je još jedan krstaški pohod protiv krivovernih Čeha proglasio neophodnim.
Na mesto Orsinija, koji je bio postariji i sramno nesposoban, papa Martin je za kardinala i legata proglasio Henrija Boforta. Bofort se vrlo aktivno prihvatio stvari. Ubrzo je doneta odluka o ratu koji je trebalo da ognjem i mačem kazni husitske apostate.
A šta, pitate se, na to kažu božji ratnici?
Ništa, oni nastavljaju svoju misiju. Iza pohoda njihovih odreda ostaju samo zgarišta i leševi.

Rejnevan, lekar po obrazovanju i pozivu, učestvuje u krvavim bitkama. U više navrata pada u ropstvo, ali zasad iz svih nevolja izlazi čitav. Svi su se sa čudesnom revnošću navrzli na njega: i inkvizicija, i opaki Zidarčac, i obični raubriteri, koje niko neće ubediti da Rejnevan nije imao ništa zajedničko s napadom na skupljača poreza. Uz njih – i Jan fon Biberštajn, gospodar zamka Stolc, koji, do krajnosti ogorčen, okrivljuje Rejnevana da je zaveo njegovu kćerku. Gospodin Jan obećava da će silovatelja napuniti barutom i dići u vazduh.
Husitska trilogija, koju Sapkovski smatra svojim najboljim delom, smeštena je u istorijske okvire kasnog srednjeg veka. Ali i u njoj se stvarni događaji prepliću s elementima fantastike, a prepoznatljiv stil pripovedanja, koji je proslavio Sapkovskog u Sagi o vešcu, još više dolazi do izražaja u ovoj fascinantnoj istorijskoj fantaziji.

  • Originalni naziv: Boży bojownicy
  • Prevodilac: Zorana Perić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Nastupilo je leto gospodnje 1427. Sećate li se šta je donelo? Onomad, u proleće, papa Martin V objavio je bulu Salvatoris omnium, u kojoj je još jedan krstaški pohod protiv krivovernih Čeha proglasio neophodnim. Na mesto Orsinija, koji je bio postariji i sramno nesposoban, papa Martin je za kardinala i legata proglasio Henrija Boforta. Bofort se vrlo aktivno prihvatio stvari. Ubrzo je doneta odluka o ratu koji je trebalo da ognjem i mačem kazni husitske apostate. A šta, pitate se, na to kažu božji ratnici? Ništa, oni nastavljaju svoju misiju. Iza pohoda njihovih odreda ostaju samo zgarišta i leševi. Rejnevan, lekar po obrazovanju i pozivu, učestvuje u krvavim bitkama. U više navrata pada u ropstvo, ali zasad iz svih nevolja izlazi čitav. Svi su se sa čudesnom revnošću navrzli na njega: i inkvizicija, i opaki Zidarčac, i obični raubriteri, koje niko neće ubediti da Rejnevan nije imao ništa zajedničko s napadom na skupljača poreza. Uz njih – i Jan fon Biberštajn, gospodar zamka Stolc, koji, do krajnosti ogorčen, okrivljuje Rejnevana da je zaveo njegovu kćerku. Gospodin Jan obećava da će silovatelja napuniti barutom i dići u vazduh. Husitska trilogija, koju Sapkovski smatra svojim najboljim delom, smeštena je u istorijske okvire kasnog srednjeg veka. Ali i u njoj se stvarni događaji prepliću s elementima fantastike, a prepoznatljiv stil pripovedanja, koji je proslavio Sapkovskog u Sagi o vešcu, još više dolazi do izražaja u ovoj fascinantnoj istorijskoj fantaziji.

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter